UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIM JONG’UN YÜZÜNDEKİ İFADE ŞOK ETTİ!

Reuters haber ajansı gece yarısı 02.16'da fotoğrafı geçti, daha önce şaşırtıcı bir itirafta bulunan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yüzündeki ifade şok etkisi yarattı.

KIM JONG’UN YÜZÜNDEKİ  İFADE ŞOK ETTİ!

Yeni füzeler, nükleer savaşa hazırlık, sıfır koronavirüs vakası derken... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, resmi haber ajansı KCNA'nın servis ettiği fotoğrafıyla bir kez daha dünyanın gündemine oturdu.

Sekiz yıl sonra toplanan İşçi Partisi kongresinin sonundaki askeri törende ilk kez denizaltıdan fırlatılan balistik füzeyi dünyaya gösteren Kim, 'yeryüzünün en güçlü silahı'yla 2021'e fırtına gibi başladı.

Beş yıllık kalkınma programının başarısızlıkla sonuçlandığını itiraf eden 37 yaşındaki Kim Jong-un, dokuz yıllık iktidarında koronavirüs salgınının mahvettiği ekonomi nedeniyle en zorlu dönemi geçiriyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, yeni bir beş yıllık kalkınma planı açıklayan ve göstergelerin sıkı denetlenmesi için emir veren Kuzey Kore liderinin başarısızlıktaki suçu üst düzey yöneticilerine attığını duyurdu.

Üst düzey bir ekonomi yöneticisini kovan ve Ekonomik İlişkiler Departmanı Merkez Komitesi direktörlüğüne O Su Yong'u atayan Kim Jong-un, son olarak Çin Yeni Yılı kutlamalarına katıldı.

Başkent Pyongyang'da organize edilen konseri izlerken hayli canı sıkkın görülen Kuzey Kore lideri, konser sonrasında müzisyenlerle verdiği fotoğraf sırasında da keyifsizdi. Fotoğrafları Reuters haber ajansı gece yarısı 02.16'da dünyaya geçti.

Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarının Güvenlik Konseyi'ne bu hafta sunduğu bir rapora göre, nükleer programları nedeniyle uluslararası toplumun tepkisini çeken Kuzey Kore ile İran geçen yıl uzun menzilli füzelerin geliştirilmesine ilişkin iş birliklerini gizli şekilde yeniden hayata geçirdi.

Son Güncelleme: 12.02.2021 10:01:32
ETİKETLERkim jong-un