UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"TÜRKİYE S-400'LERİ KOPYALIYOR!"

Dünya Türkiye'nin savunma sanayiideki milli silahlarını hayranlıkla takip ederken Yunanistan'dan yeni bir hazımsızlık manşeti geldi.

"TÜRKİYE S-400'LERİ  KOPYALIYOR!"

Doğu Akdeniz'deki müttefiklerini ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Güney Kıbrıs ve İsrail gezisinin sonuçları bugün Yunan medyasında manşetten verilirken, S-400'lere ilişkin haber ise sözün bittiği yer olarak kayıtlara geçti.

Pazartesi günü önce Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşen Başbakan Miçotakis, Türkiye'nin desteklediği iki taraflı çözüme karşı çıkarak 52 yıldır denenen ancak hiçbir sonuç alınamayan 'federasyon' modelini bir kez daha savundu.

Yunanistan Başbakanı'nın Güney Kıbrıs'tan sonraki durağı İsrail'di. Miçotakis ve beraberindeki heyet, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililerle başkent Tel Aviv'de bir araya geldi.

Atina ve Tel Aviv yönetimleri, Covid-19 aşısı olanların iki ülke arasında hiçbir kısıtlamaya tabi olmaksızın seyahatine izin veren anlaşmayı resmen imzaladı. Ayrıca İsrail'in koronavirüse karşı geliştirdiği 'mucize' ilacın Yunanistan'da kullanılmasının da önü açıldı. İsrail ve Yunan medyasındaki haberlere göre, 30 hastadan 29'unu en çok beş gün içinde iyileştiren EXO-CD24 isimli ilaç doğrudan akciğerlere etki ediyor ve herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

Koronavirüs salgınının yanı sıra elbette görüşmelerde Doğu Akdeniz gerilimi masadaydı. Miçotakis'e Türkiye-İsrail ilişkilerinin geldiği nokta soruldu ve Yunan Başbakan Atina ve Tel Aviv'in Doğu Akdeniz'de aynı vizyonu paylaştığını söyledi.

Son Güncelleme: 10.02.2021 10:49:43
ETİKETLERtürkiye  yunanistan