UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SONER SARIKABADAYI’YA ÇALINTI ŞARKI SUÇLAMASI

Soner Sarıkabadayı’nın Tarifi Zor isimli şarkısının, Serdar Alaz’ın Denge Şeve isimli eseriyle aynı olduğu belirlendi. Şarkı, Alaz’ın şikayeti üzerine Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’nin Bilim Teknik Kurulu tarafından incelendi. Kurul, benzerliği tespit etti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıkabadayı’ya mali ve manevi hakları ihlal suçundan dava açılmasına karar verdi.

SONER SARIKABADAYI’YA ÇALINTI ŞARKI SUÇLAMASI

Günaydın'ın haberine göre; Alaz, sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı'ya ait olduğu belirtilen 'Tarifi Zor' isimli eserin bir bölümünün, kendi bestesi 'Denge Şeve'yle aynı melodiye sahip olduğunu fark ettiğini söyledi. Alaz, yayınladığı şarkıdan tam bir yıl sonra Sarıkabadayı'nın 'Tarifi Zor' isimli eserini yayınlandığını belirtirken, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ne (MSG) başvurduğunu kaydetti. Alaz, Bilim Teknik Kurulu tarafından eserlerin incelendiğini, kurul kararında iki eserin giriş müziklerinin iki ölçüsünün benzerlik gösterdiğinin tespit edildiğini belirtti.

Soruşturma sonunda Soner Sarıkabadayı hakkında işleme ve umuma iletme haklarını ihlal ederek 'mali ve manevi hakları ihlal' suçunu işlediği gerekçesiyle dava açıldı. Sarıkabadayı, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İfadesi alınan Sarıkabadayı; şikayetçiyi tanımadığını, 'Tarifi Zor' isimli eserini 2017 yılının başlarında bestelediğini, 2018 yılında yayınladığını, MSG'nin vermiş olduğu Bilim Teknik Kurulu raporuna itiraz ettiğini söyledi. Her iki eser arasında bir benzerlik olmadığını, nasıl böyle bir rapor verildiğini anlamadığını açıklayan Sarıkabadayı, suçlamayı reddetti.

Son Güncelleme: 5.02.2021 09:18:55
ETİKETLERsoner sarıkabadayı