UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUTASYONLU VİRÜS TÜRKİYE'DE KAÇ İLDE GÖRÜLDÜ?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Sema Turan, mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısının 23'e yükseldiğini açıklayarak vatandaşlara tedbir konusunda uyarıda bulundu.

MUTASYONLU VİRÜS TÜRKİYE'DE KAÇ İLDE GÖRÜLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada mutasyonlu virüsün 17 kentte görüldüğünü belirtmişti.

Bakan Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada ise Türkiye'de görülen mutasyonlu virüsü dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Riskli mutasyonların sınır tanımadan yayıldığını vurgulayan Bakan Koca, "Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu, 2 Güney Afrika, 1 de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı." ifadesini kullandı.

Koca, yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ İL SAYISI 23 OLDU

Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüs görülen kent sayısının 23'e yükseldiğini duyurdu.

Turan, virüslerin doğada var olabilmesi için daima kendilerinde bir değişim yaratmaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bütün viral enfeksiyonlarda her yıl virüs yapısını bir miktar değiştirir. O nedenle virüsler de kendini korumaya alıp, mücadele etmeye devam ederler ve yapılarını değiştirirler. Bunu bazen tek bir proteinini değiştirerek yapabilmekteler. O nedenle şu anki mutasyonlu virüslere baktığımızda kendi yapılarında bir miktar değişiklik yarattıklarını görüyoruz. 23 şehirde mutasyonlu virüse rastlandı. Özellikle yurt dışından gelen veriler yüksek bulaştırıcılık oranına sahip olduğunu gösteriyor.

 

Son Güncelleme: 4.02.2021 22:00:37
ETİKETLERmutasyonluvirüs