UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORKUTAN MUTANT VİRÜS YORUMU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Temmuz ayında biz anormal normalleştik." dedi ve mutasyonlu virüsle ilgili uyardı.

KORKUTAN MUTANT VİRÜS YORUMU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, coronavirüs salgınında mutasyon dönemine ilişkin  açıklamalarda bulundu.

DAHA KISITLAYICI KARARLAR GELEBİLİR'

Aydın, virüsle ilgili mutasyon farklılıklarının klinik olarak görülmeleri halinde yeni tedbirlerin, kısıtlamaların gündeme gelebileceğini vurgulayarak, "Virüs 1.5 metrede bulaşıyor diyorduk, zamanla 1-2 saat havada kaldığı ortaya çıkarsa başka şeyler konuşmamız gerekir. Mutasyon yeni bir virüs gibi hareket edebilir, bu dalgaya dünden hazırlıklı olmamız lazım. Türkiye'ye de geldiğini biliyoruz. Yüksek hızlı yayılım gösteriyorsa, dünden de fazla hızlı yayılacaktır. 5 binin üzerinde mutasyonu var zaten virüsün. Önemli olan ezberleri bozup bozmadığı. Moleküler girişte bozmaya neden olduğunu görüyoruz. Bunun klinik vaka olarak bize nasıl yansıyacağını şu an için çok görmüş değiliz. Matematiksel bir hesaplama ile yayıldığını söyleyebiliyoruz. Klinik olarak gösterebilirsek hayatı daha kısıtlayıcı kararlar gelebilir, gelmelidir" dedi.

"TEMMUZ AYINDA ANORMAL NORMALLEŞTİK"

Vaka sayılarıyla insanların davranışları arasındaki etkiye değinen Prof. Aydın, "Toplumda, vaka sayısı 30 binlerden 5 binlere inince gevşeklik oldu. Akdeniz, Anadolu, akrabalık bağları gibi kültürel yapımız söz konusu. Tünelin ucunda ışık gördük kelimesi ile ışığı tutmak aynı şey değil. Biz ışığı görünce, ışığa çıkmış gibi bir psikolojiye kapılıyoruz. Tünelde daha çok yol var. Nedir bu yol? 50 milyon ve üzerinde aşılanmak. Toplumda önemli oranda insanın (koronavirüsü) geçirmiş olması (sürü bağışıklığı). Temmuz ayında biz anormal normalleştik. Şimdi de inşallah bunu anormal normalleşmeye götürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Son Güncelleme: 4.02.2021 16:38:17
ETİKETLERmutant virüs