UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK BİLİM İNSANINDAN ÇIĞIR AÇACAK BAŞARI

Tüm dünyanın kabusu haline gelen mutasyonlu coronavirüsle ilgili sevindirici bir haber geldi. Bir Türk bilim insanı bu virüsleri tespit eden bir tanı kiti geliştirdi.

TÜRK BİLİM İNSANINDAN ÇIĞIR AÇACAK BAŞARI

Avusturya’nın Salzburg eyaletinde Procomcure Bıotech şirketi CEO’su ve kurucusu Prof. Dr. Kamil Önder, ‘Mutasyonlu coronavirüs’leri tespit eden PCR test geliştirdi. Ülkede Kovid-19’un İngiltere ve Güney Afrika mutasyonlu vakaların görülmesinin ardından çalışma başlatan şirket, alınan 40 numunenin 3’ünde İngiltere mutasyonu B.1.17 tespit edildiğini teyit etti.

Basın mensuplarına konuşan Önder, ürettiği mutasyonlu coronavirüsü tespit eden kitin, ISO sertifikalı ve klinik onaylı (IVD-CE) olan ilk ürün olduğunu açıkladı.

TEST SETLERİ 6 EURO

Procomcure Bıotech şirketi CEO’su ve kurucusu Prof. Dr. Kamil Önder, Thalgau'daki şirketin haftada 5 milyon PCR test üretebildiğini ifade ederek, "Avusturya'da kullanılmaya başlandı. Şu anda bir test seti 6 Euro değerinde. Ancak fiyatı üretim sayısı ve teslimat kapsamına göre farklılık gösterebiliyor. Ar&GE'den üretime kadar yüzde 100 Avusturya menşeilidir." ifadelerine yer verdi. (DHA)

 

 

 

Son Güncelleme: 1.02.2021 16:48:13
ETİKETLERmutasyonlucorona