UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN İZMİR VE ÇEVRESİNE KRİTİK UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kıyı Ege'de turuncu uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İzmir ve Aydın çevreleri çok kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıldı. Yağışların bu gece 22.00'de başlayıp salı gecesi 23.59'a kadar sürmesi öngörülüyor. Öte yandan, Samsun, Ordu, Kastamonu ve Sinop'ta kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

METEOROLOJİDEN İZMİR VE  ÇEVRESİNE KRİTİK UYARI!

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre, Kıyı Ege'de beklenen çok kuvvetli sağanak yağışa karşı vatandaşlar uyarıldı.

Yağışların bu gece 22.00'de başlayıp salı gecesi 23.59'a kadar sürmesi öngörülüyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, "Meydana gelebilecek sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekir.' bilgisine yer verildi.

Meteoroloji'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir il merkezi ile batısı ve Muğla'nın Bodrum ile Milas ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), İzmir'in güneyi ile Aydın'ın kıyı (Kuşadası, Söke, Didim) ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

METEOROLOJİDEN İÇ VE DOĞU KESİMLER İÇİN BUZLANMA VE SİS UYARISI

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde yarın buzlanma ve don olayı ile yer yer sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara (Sakarya ve Bilecik dışında), Kıyı Ege ile Kütahya ve Antalya çevrelerinde yağmur ve sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Güney Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Yağışların İzmir ve Manisa çevreleri ile Çanakkale'nin güney, Aydın ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

METEOROLOJİDEN 4 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Samsun, Sinop, Ordu çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde rüzgarın güneyli yönlerden yer yer saatte 74 kilometre, yüksek kesimlerde ise yer yer saatte 88 kilometre hızla eseceği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek soba gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksama, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Son Güncelleme: 1.02.2021 14:51:55
ETİKETLERmeteoroloji  hava durum  sağanak  yağmur  güneş