UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AMAN DİKKAT! BORCUNUZU SİLDİRMEK İÇİN SON SAATLER!

Milyonlarca vatandaşın borcundan kurtulacağı yapılandırmaya başvurmak için bugün son gün.

AMAN DİKKAT! BORCUNUZU SİLDİRMEK İÇİN SON SAATLER!

Milyonlarca vatandaşın borçlarından kurtulması için son gün bugün. Bugün  mesai bitimine kadar başvuran vatandaşların devlete olan borçları yapılandırılacak.

Aylar önce geçen kanunda, başvuru ve ilk taksit zamanlarının uzatılması için bir defaya mahsus yetki verilmişti. Bundan sonraki dönemde ise kararname ile süre uzatımı yapılamayacak.

Borçlulara birçok avantaj sağlayan yapılandırma, Bağ-Kur'lulara primleri için yapılandırma, dondurma, ihya kolaylığı da getirildi. Yapılandırmaya başvuranlar borcundan kolayca kurtulduğu gibi 5 puanlık indirimden de yararlanacak.

Sabah'tan Faruk Erdem ve Hazal Ateş'in haberine göre işte son bulmasına saatler kala emeklilik için büyük fırsat sunan düzenlemenin 3 adımlı planlaması;

1. YAPILANDIRMA:

1 Şubat'a kadar başvuranların gecikme ceza ve faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE üzerinden hesaplama yapılacak. 31 Mart'a kadar peşin ödeme yapanlar, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek. Hesaplanan tutarın tamamının ilk 2 taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarında yüzde 50 indirim yapılacak.

Son Güncelleme: 1.02.2021 09:53:16
ETİKETLERyapılandırma  borç