UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNTERNET ALIŞVERİŞİNE DİKKAT!

İstanbul’da üniversite öğrencisi M.A. ikinci el bir alış veriş sitesine bilgisayarını satmak için ilan verdi. İlana alıcı olduğunu söyleyen bir kişi ile buluştu, iddiaya göre gelen kişi sahte para gönderme dekontunu M.A’ya gösterip 11 bin lira değerindeki bilgisayarı alıp gitti. M.A.’nın aynı kişilerle yeni bir görüşme ayarlayıp şikayeti üzerine çalışma başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık polisleri 2 şüpheli gözaltına aldı.

İNTERNET ALIŞVERİŞİNE DİKKAT!

İstanbul'da bir üniversite öğrencisi, internetten satmak istedi. İkinci el eşya satışı gerçekleştiren bir site üzerinden biriyle anlaşarak buluşan üniversite öğrencisi, kendisine gösterilen 11 bin liralık dekont üzerinen bilgisayarını teslim etti. Hesabına para gelmediğini gören genç, dekontun sahte olduğunu anlayınca güvenlik güçlerine ihbarda bulunarak dolandırıcıların yakalanmasını sağladı.

İstanbul'un ilçelerinden Bayrampaşa'da bir AVM önünde geçtiğimiz hafta meydana gelen olay iddialara göre şöyle yaşandı... Üniversite öğrencisi M.A. bir internet sitesi üzerinden bilgisayarını satışa çıkardı. 11 bin liralık bilgisayarı kısa bir süre sonra bir alıcı alacağını beyan edip M.A. ile AVM önünde buluşma ayarladı. Olay günü AVM önünde buluştu. Gelen kişi M.A'ya banka hesabına gönderdiği 11 bin liralık dekontun ekran görüntüsünü gösterdi. M.A. para hesabıma daha geçmedi dese de dekontu görünce inanıp bilgisayarını teslim etti.

Şüpheli bilgisayarı alıp gitti. Ancak M.A'ya hiç para gelmedi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan M.A. hemen dolandırıcı kişi ile başka bir satıcı gibi temasa geçip durumu polise bildirdi. Yine buluşma ayarladı, ve şüphelinin gelmesini bekledi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri de bölgede tedbir aldı. Olay yerine gelen şüpheli dolandırdığı M.A'yı görünce tanıyıp kaçamaya çalıştı. Polis hemen gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Barıç Ö. polise; "Benim konuyla alakam yok. Ben kuryeyim beni buraya gönderen şahıs ile Çağlayan'da buluşacağım" demesi üzerine asıl organizatörü yakalama çalışması başladı. Diğer şüpheli ve olayı organize eden Mahmut A. Çağlayan Taşocağı caddesi üzerinde yakalanarak gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Yankesiclik ve Dolandırıcılık Büro'da işlemleri tamamlanan şüpheliler Barış Ö. ve Mahmut A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki şüphelinin daha önceden de çeşitli suçlardan kayıtlarının olduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 31.01.2021 12:06:19
ETİKETLERistanbul