UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FURKAN ANDIÇ’TAN DİKKAT ÇEKEN HAREKET!

Kadınların hayatın birçok alanında var olma mücadelesini konu alan Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü araştırma görevlisi Bike Başaran'ın "TipTip" isimli sergisi, önceki gün Fular't Sanat Evi'nde açıldı.

FURKAN ANDIÇ’TAN DİKKAT ÇEKEN HAREKET!

Bike Başaran'ın geçtiğimiz 10 yıl içindeki üretimleri arasından seçtiği yağlı boya tablolar ve dokuma tekniği ile üretilmiş portrelerden oluşan "TipTip" isimli sergisi, dün açıldı.

Başaran, “Çok heyecanlıyım. Toplumsal cinsiyeti işliyorum, kadın portreleri… Genelde yaptığım işlerde bizleri sorguluyorum. Var olmaya çalışırken aslında yok olmaya çalışıyoruz… Yaş aralığı da çok fazla portrelerimde. Ben de bir kadın olarak üzerimde çok fazla baskı hissediyorum. Kendi yorgunluklarım ve kendi savaşlarımdan yola çıktım. Daha sonra baktım herkes aynı durumda, bunun yaşla da alakası olmadığını fark ettim. Yaşadıklarımdan ilham aldım…” dedi.

Eserlerinde topluma, iş hayatına girmeye çalışan ve kendini gerçekleştirmeye çabalayan kadınların var olma hallerini konu edinen Bike Başaran’ın sergisine oyuncu Furkan Andıç da katıldı.

Andıç, “Ben de yavaş yavaş resim yapmaya başladım bu alana uzak değilim. İlgim var ama iddiam yok… Şu an saksafon dersi alıyorum. Projelere de ara verdim dinlenme aşamasındayım” dedi.

Son Güncelleme: 29.01.2021 11:56:33
ETİKETLERbike başaran