UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LÜBNAN’DA SOKAĞA ÇIKMA PROTESTOLARI BÜYÜYOR!

Lübnan Kızılhaç Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'ın Trablusşam kentinde sokağa çıkma yasağı protestolarının 4'üncü gününde, 102 kişinin yaralandığı belirtildi.

LÜBNAN’DA SOKAĞA ÇIKMA  PROTESTOLARI BÜYÜYOR!

Ülke genelinde devam eden protestolar 4. gününe girerken, ülkenin kuzeyindeki Trablusşam kentinde protestocular ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar ise giderek şiddetleniyor. Lübnan Kızılhaç Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Trablusşam kentinde protestocular ile güvenlik güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 4. gününde, 102 kişinin yaralandığı ve yaralılardan 5 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 40 kişiye ise olay yerinde tıbbi müdahale uygulandığı ifade edildi.

Aynı zamanda protestoların 4. gecesinde, “Trablusşam Tugayları” olarak bilinen hükümet binası yakınlarında güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Göstericileri binadan uzaklaştırmak ve protestocuları bastırmak isteyen güvenlik güçleri, Tugay binasının çatısından aşağıya göz yaşartıcı gaz bombaları atarak olaya müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesine taşlarla karşılık veren protestocular, binanın dış kapılarından birini kırarak içeri girmeye çalıştı. Günün erken saatlerinde ise göstericiler, Trablusşam’da bazı Lübnan milletvekilinin evlerinin önünde toplanarak, çöp konteynerlerini ateşe verdi.

 

Son Güncelleme: 29.01.2021 09:11:41
ETİKETLERlübnan