UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ UYARDI! KAR FENA BASTIRACAK!

Meteoroloji'den çok sayıda il için turuncu ve sarı renkli son dakika uyarıları geldi. Beklenen kar yağışı yurdun batısından itibaren etki göstermeye başladı. İstanbul'un yüksek kesimleri yağışla birlikte beyaza büründü. Kar yağışı ne kadar devam edecek sorusunun cevabı merak edilirken Meteoroloji'den peş peşe yeni açıklamalar geldi.

METEOROLOJİ UYARDI! KAR FENA BASTIRACAK!

Meteoroloji'nin yaptığı turuncu uyarıda yer alan bilgilere göre; Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin, Muş, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari'de çığ tehlikesi var

Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Çankırı ve Ankara için ise sarı kodla yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Ankara'da devam eden yağmurun, gece saatlerinden itibaren ilin yüksek kesimlerinden başlayarak kar yağışına dönüşmesi ve 2-5 santimetre civarı örtü yapması bekleniyor.

Özellikle buzlanma ve don olayı nedeniyle başta yüksek kesimler olmak üzere sabah saatlerinde ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ankara Valiliği, gece saatlerinden itibaren kar yağışının beklendiğini duyurarak, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı

"Meteorolojik verilere göre, Ankara'da halen yağmur olarak devam eden yağışın gece saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Özellikle buzlanma ve don olayı nedeniyle sabah saatlerinde ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını rica ediyoruz."

İstanbul'da gün boyu aralıklarla etkili olan kar yağışı gece saatlerinde Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyut'ta etkisini gösteriyor.

Meteoroloji Uzmanı Adik Tek, dün konuk olduğu A Haber canlı yayınında, "İstanbul'da kar yağışı bekleniyor mu?" sorusuna şu şekilde yanıt vermişti:

"Kar yağışı ilk önce yağmur şeklinde kendini gösteriyor. Peşinden kuzeyden rüzgarlar gelmeye başlayınca yağış kar şeklinde oluyor. Kuzeydeki soğuk polen havayı üzerimize indiriyor. Kardan önce kuvvetli lodos ve fırtına etkili olacak. Orta Akdeniz üzerinden bir alçak basınç sistemi geliyor. Bunun etkisi bugün akşam saatleri ve yarın özellikle Ege'de ve İç Anadolu'nun batısında etkili olacak. Bu bizi kardan daha çok zorlayacak. Beraberinde lodosun peşinden yağmur ve kar yağışı göreceğiz.

İstanbul'da bir gün kar yağışı etkili olacak diyebiliriz. İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın doğusunda etkili olacak. İstanbul-Ankara arasında yola çıkacaklar çarşamba ve perşembe gecesi özellikle dikkatli olsunlar. Cumartesi gününden itibaren sıcaklıklar yeniden artmaya başlayacak."

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır

Son Güncelleme: 28.01.2021 10:17:54
ETİKETLERMETEOROLOJİ  HAVA DURUMU