UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAFE VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuk olduğu televizyon programında sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bilgi verdi.

KAFE VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Normalleşmeyle ilgili her şeyin yolunda gitmesi halinde tarih veren Prof. Dr. Özlü, merak edilen 'Aşı olunca koruma hemen başlar mı? Aşılanan kişiler virüs bulaştırır mı? Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma kısıtlamaları ne zaman kaldırılır? Lokanta, kafe ve restoranlardaki kısıtlamalar sona erecek mi?' gibi tüm sorulara yanıt verdi.

"BU HEMEN OLACAK BİR SÜREÇ DEĞİL"

Özlü, "Hepimiz aşıyı olup bu sıkıntılı süreçten kurtulmak istiyoruz, ancak bu hemen olacak bir durum değil. Çünkü aşıyı olacağız, 4 hafta sonra ikinci dozumuzu olacağız. Daha sonra da iki hafta geçecek yani bir buçuk ay sonra korumaya başlanacak. Ama bu kişisel olarak korumadır. Aşı hastalığa bağlı ölümden kurtaracak." dedi.

MART AYINA İŞARET ETTİ

Ayrıca Özlü, "Eğer şubat ayında aşılamayı yapabilirsek ve 50 milyon doz gelirse 15 Mart'a kadar bağışıklık oluşursa toplumda bu risk grubunda bulunanlara aşıyı yapabilirsek o zaman Mart 15'ten sonra çok belirgin bir rahatlama olacak. İnanıyorum yaza büyük bir rahatlamayla gireceğiz." dedi

İNGİLTERE VE GÜNEY AFRİKA'DAKİ MUTASYONLAR KONUSUNDA DA UYARDI

İngiltere ve Güney Afrika'daki mutasyonlar konusunda uyaran Özlü, İngiltere'de kısıtlama kararlarının geç alındığını ve şu anda alınan kısıtmaların etkisiz olduğunu ve günlük vaka sayılarının 30 bin sınırında kaldığına dikkat çekti.

"KISITLAMALAR BİR SÜRE DAHA DEVAM ETMELİ"

Ülkemizdeki kısıtlama kararlarının da bir süre daha devam etmesini söyleyen Özlü, Güney Afrika'da mutasyonun tehlikeli olduğunu, tedbirlerin kaldırılması halinde ülkemizde de yenide vaka sayılarının hızla artabileceğini düşündüğünü söyledi.

Son Güncelleme: 26.01.2021 20:05:53