UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEO SEVGİLİ AVI!

Sosyal medya platformlarında sevgili arayanların gözde uygulaması Linkedin oldu. Postmodern flörtlerin hızını kesmediği yeni dönemde diğer sosyal medya uygulamalarında aradıklarını bulamayanların CEO'lara göz diktikleri belirtiliyor. Günaydın yazarı Funda Karayel, CEO avcılığını köşesine taşıdı...

CEO SEVGİLİ AVI!

Sosyal medya uygulamalarında flörtleşmelerin ya da sevgili aramaların hız kesmediği günümüzde yeni trendler de ortaya çıkıyor. Günaydın yazarı Funda Karayel, sosyal medyada flört ve sevgili bulmada değişen trendi yazdı. Yeni trend: "Linkedin'de CEO avcılığı"

Linkedin ya da Linkedln olarak bilinen profesyonellerin sık sık tercih ettiği iş arama ya da beyin avcılığı platformunda son zamanlarda 'CEO sevgili avcılığının' revaçta olduğunu yazan Funda Karayel şaşkınlığını da gizlemiyor: "Ama bu Linkedln'ın ruhuna aykırı"

Funda Karayel'in şaşkınlıkla kaleme aldığı Linkedln'da CEO avcılığıyla ilgili yazısı şöyle:

Her geçen gün postmodern flörtlerin yeni sürümleriyle karşılaşıyoruz. Pandemi sürecinde ortaya çıkan yalnızlık krizlerinin sonucu mu bu, yoksa konu flört olunca mecra fark etmeksizin sınır tanımamak mı bilemiyorum ancak duyduğum hikaye gerçekten 'Olmaz' dedirtecek türden.

Tinder, Badoo, Tantan, Happn, Bumble, Instagram, Twitter, Facebook Messenger gibi popüler arkadaşlık uygulamalarından tam olarak aradığını bulamayanlar hedefi zirveye koyarak doğru olmayan bilgilerle LinkedIn'de postmodern CEO avına çıkmış.

Duyar duymaz "Ama bu LinkedIn'in ruhuna aykırı" diyorum çünkü bilmeyenler için şöyle açıklayayım...

LinkedIn, iş dünyasındaki kişilerin birbiriyle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel bir sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformudur.

Özetle; bu platformda flört kabul edilemez. LinkedIn'in Türkiye'deki kullanıcıları "İş bağlantısı, bilgi alışverişi gibi profesyonel amaçlar dışında flört ve eğlence için burada olanlar, lütfen burayı terk edin" yazılı online pankartlar paylaştı.

Yetmez, profesyonel bağlantıları kötüye kullanmak suç olmalı. Bu arkadaşlıklar şimdi kariyer odaklı mı, yoksa karantina odaklı mı tartışalım...

ZAYIF BAĞLAR

Son olarak insan beyninin maksimum 150 arkadaşlık ilişkisiyle baş edebileceğini hesaplayan Oxford Üniversitesi Sosyal ve Sinir Bilim Araştırma Grubu Yöneticisi Robin Dunbar'a göre bu ekstra arkadaşlar 'zayıf bağlar' olarak tanımlanıyor.

 

O yüzden LinkedIn'i kötüye kullananlar lütfen zayıf bağlarını diğer mecralarda güçlendirmeye çalışsın.

Son Güncelleme: 23.01.2021 15:53:59
ETİKETLERuçankuştv