UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİRÜSE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Dünyanın en güçlü antioksidanları arasında yer alan zeytin yaprağının virüse karşı koruyuculuğu olduğu ortaya çıktı. Zeytin yaprağında bulunan Oleorupin'in maddesi Covid virüsünü ayrıştırdığı söyleniyor. Peki, Zeytin yaprağındaki Oleorupin maddesi nedir, etkileri neler? Oleorupin virüse karşı koruyor mu? Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir?

VİRÜSE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Son dönemlerde sık tüketilmeye başlayan zeytin yaprağı çayının önemli bir faydası ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarla birlikte zeytin yaprağında bulunan etken maddenin virüsü parçaladığı ortaya çıktı. Bu nedenle bilim dünyası zeytin yaprağında bulunan Oleorupin’in, virüs üzerindeki etkisi üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

Zeytin yaprağındaki Oleorupin maddesi nedir, nasıl kullanılır?

Yeşil zeytin derisinde, et ve tohumlarda, yapraklarda ve argan yağında bulunan Oleuropein bir tür fenolik acı bileşiktir. Oleuropein terimi, zeytin ağacı Olea europaea'nın botanik adından türetilmiştir. Acı bir tada sahip olan oleuropein, zeytinleri yenilebilir hale getirmek için tamamen çıkarılmalı veya ayrıştırılması gerekmektedir. Acı ve yenmeyen yeşil zeytinlerin sofralık zeytin olarak kullanılmak üzere işlenmesi sırasında, oleuropein zeytinler kül suyuna daldırılır.

Zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Hem antioksidan özelliği hem de bağışıklık sistemini güçlendirmesi sebebiyle koronavirüsle mücadelede önemli araçlardan biri haline gelen zeytin yaprağı çayı, günde üç kez içildiğinde vücudun savunma sitemini güçlendiriyor. Yüz yıllardır şifa kaynağı olan zeytin yaprağı çayının önümüzdeki günlerde bazı hastanelerde hastalara verilmesi için çalışmalara başlandı. Zeytin yaprağının ağızlardaki yaralara, aftlara, uçuklara karşı çiğnenerek de kullanılması oldukça etkili olduğu belirtiliyor.

Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir?

Zeytin yaprağının çay olarak günde üç kere sabah, öğlen, akşam içildiğinde virüsün aktivitesini azalttığı söyleniyor. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan zeytin yaprağı çayı, yalnızca 2 malzeme ile yapılabilir. Bir bardak kaynar suyun içerisine 5 adet kurutulmuş zeytin yaprağı ekleyin. Demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra tüketebilirsiniz.

 

 

Son Güncelleme: 20.01.2021 23:29:28
ETİKETLERzeytin  zeytin yaprağı  coronavirüs