UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TURKCELL-BİP’TE BÜYÜK SKANDAL!

UçanKuş, “Bu kadarına da pes” dedirtecek bir “Telekominasyon skandalı” ortaya çıkardı!.. Günlerce konuşulacak, tartışılacak olay!... Biz Whatsapp’a “ Mesajlaşma güvenliğimiz elden gidiyor” diye kızarken, meğer Turkcell-BİP, mesajları analiz etmenin kapısını çoktan açmış ve hatta “duygu durumlarını(!)” anlayabilmek için patent başvurusunda bile bulunmuş! İşte resmi belgeli skandalın haberi…

TURKCELL-BİP’TE  BÜYÜK SKANDAL!

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Cüneyt Özdemir’in yayınına çıkıp, BİP’in güvenirliğinden bahsedip, “Biz verileri, saklama merkezimizde saklıyoruz. Ne biz görebiliyoruz ne de üçüncü parti insanlar” demişti.

UçanKuş’un haber ekibi de bu açıklama sonrası detaylı bir inceleme başlattı. Toplum, bu konuda “özel kalmaya” kararlıydı. Bu nedenle toplum menfaatine olan yaptığımız araştırma sonunda şok olduk!.

Çünkü bırakın mesajlaşmamızdan bilgi sahibi olmayı, her detayımızı, duygularımızı, düşüncelerimizi bile öğrenecek bir sistem oluşturup, patent başvurusu bile yapmışlar.

İşte özel haberimizin kanıtlı/belgeli ispatı… UçanKuş ekibinin bulduğu iki patent başvurusu da dehşete düşürecek cinsten…

İşte bu RESMİ başvuruların özeti:

Başvuru No: 2020/17609

4 Kasım 2020 tarihli Bir Müzik Öneri Sistemi başlıklı patent başvurusu.

Zaten başvurunun kısa tanıtımında ne yapılacağı alenen yazıyor.

Turkcell, yazışmalarımızın içeriğine göre müzik önerecek, psikolojik durumumuzu analiz edecek.

Diğer skandal başvuru ise şu…

Başvuru No: 2020/17734

6 Kasım 2020’de kayıtlara geçmiş

Kişisel verilerin gizliliği?

Kişisel verilerin korunması konusunun konuşulduğu bu günlerde Turkcell’in mesaj içeriklerini analiz etmekten, sizin psikolojik durumunuzu analiz etmeye kadar kişisel veriler ile ilgili patent başvurusu bulunuyor. Patent başvurusu yapılması, patentin alınacağına dair bir garanti sunmadığı gibi patent alınsa dahi bu patentlerin ürün ve hizmetlerle birlikte sunulup sunulmayacağı da şirketin tasarrufunda bulunuyor. Peki sizler, verilerinizin gizliliğini Turkcell’in tasarrufuna bırakmaya razı mısınız?

Bu skandal sonrası Turkcell – BiP’i nasıl bir cevap vereceğini merakla bekliyoruz.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Son Güncelleme: 21.01.2021 14:20:52
ETİKETLERbip  turkcell