UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NESLİHAN ATAGÜL KORKUTTU! "ÖLÜM RİSKİ VAR"

Ünlü oyuncu Neslihan Atagül, ‘geçirgen bağırsak sendromu’ nedeniyle rol aldığı diziden ayrıldı. Uzmanlar Neslihan Atagül’ün hastalığı için ciddi uyarılarda bulundu. Ölüm riskinin olduğunu söyledi.

NESLİHAN ATAGÜL KORKUTTU! "ÖLÜM RİSKİ VAR"

Son dönemde hayli kilo veren Neslihan Atagül Doğulu, geçtiğimiz hafta apar topar hastaneye kaldırıldı.

'Geçirgen bağırsak sendromu' teşhisi konulan 28 yaşındaki oyuncu, önceki gün de "Vücudum tolerans göstermedi, biraz dinlenmeye ihtiyacım var" diyerek rol aldığı diziden ayrıldı.

Takvim'in haberine göre; Neslihan Atagül'ün hastalığı, eşi Kadir Doğulu'nun geçtiğimiz aylardaki sözlerini hatırlattı.

38 yaşındaki oyuncu, bağırsaklarından sorun yaşadığını ve 'irritabl bağırsak sendromu'yla boğuştuğunu açıklamıştı. Biz de konuyu, işin uzmanlarına sorduk.

Prof. Dr. Osman Erk: Mide-bağırsak sistemi dış dünyanın içimizdeki uzantısıdır. Bağırsak hücrelerinin sıkı sıkı dizili olmaları gerekir. Bağlar, "zonulin" adlı bir protein ile kontrol edilir.

Gluten, çevresel toksinler, kimyasal maddeler, zararlı gıdalar zonulin'ini artırır.

O zaman da bağırsak hücrelerini koruyan bağlar gevşer. Bu da geçirgen yani sızdıran bağırsak sendromuna yol açar. Ölümcül tehlikeye neden olur.

Uzm. Psk. Merve Öz: Geçirgen (sızdıran) bağırsak sendromu farklı sebeplerle ortaya çıkar. Bağırsaktaki sıkı bağlar; sindirilmiş besinlerin, mineral ve vitaminlerin geçişine izin veriyor.

Bu bağların açılmasıyla toksinler, mikroplar, sindirilmemiş yiyecek parçaları vücuda saldırıyor.

Beslenme hataları, stres, antibiyotikler, antideprasanlar başta olmak üzere gereksiz kullanılan ilaçlar hastalığı tetikliyor.

Son Güncelleme: 20.01.2021 09:03:01
ETİKETLERNESLİHAN ATAGÜL