UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN SON DAKİKA SAĞANAK UYARISI!

Meteorolojinin son hava tahminlerine göre yurt genelinde hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor. Doğu Anadolu çevrelerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. 7 ilde kuvvetli sağanak tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN SON DAKİKA SAĞANAK UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden derlenen bilgilere göre yurt genelinde hava sıcaklıkları 5 ila 10 derece altında seyredecek.

Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya'nın kuzey kesimleri, Samsun, Rize, Artvin çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde sağanak tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ülkenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Son Güncelleme: 19.01.2021 08:23:33
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu