UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CERRAHA ÖDÜL GİBİ CEZA!

Aynur Çolakoğlu, liposuction (yağ aldırma) ameliyatında öldü, doktorun cezası: 38 bin TL.

CERRAHA ÖDÜL  GİBİ CEZA!

Aynur Çolakoğlu, 2017 yılında vücudundaki yağlanmadan rahatsız olarak, TV’lerde sık sık boy gösteren estetik cerrah Doç. Dr. İbrahim Aşkar’ın sahibi olduğu Ataşehir’deki Femme Plast estetik merkezine gitti. Doç. Dr. Aşkar, herhangi bir sağlık problemi olmayan 67 yaşındaki Çolakoğlu’na liposuction (yağ aldırma) uygulaması önerdi. Aynur Çolakoğlu ameliyata girdi ancak ameliyattan 4 gün sonra hayatını kaybetti. Acı olay üzerine Çolakoğlu’nun oğlu Gökhan ve kızı Gökçe Çolakoğlu annelerinin ölümünde doktor hatası olduğunu düşünerek hukuk mücadelesi başlattı. 3 yıldır süren dava sonuçlandı, Aşkar’ın taksirle ölüme sebebiyet verme suçu kesinleşti. 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Aşkar’ın cezası 38 bin TL para cezasına çevrildi.

‘DOKTOR HATASI ÖLDÜRDÜ’

Gökhan Çolakoğlu, annesinin ölümüne sebep olan ihmaller zincirini şöyle anlattı: “Annemin ne kalp ne de tansiyon hiçbir sağlık sorunu yoktu. Riskli bir ameliyat olacağını düşünmemiştik. Çünkü operasyonu yapacak kişinin TV’lere sıkça çıkan çok ünlü bir doktor olduğunu biliyorduk, iyi bir doktor olduğunu düşünüyorduk. Annem 5 Mayıs 2017’de ameliyata girdi. Normalde 2.5 saat sürmesi gereken operasyon 4.5 saat sürdü. Ancak Aşkar’ın ameliyata çok yakın saatlerde Almanya’ya uçması gerektiğini öğrendik. Yani ameliyatı yapar yapmaz havalimanına gitmiş olmalı ya da ameliyatı yarım bıraktı diğer hekimlere devretti, bunu bilemiyoruz. Ancak sonrasında yaşanabilecek komplikasyonlarda hastasının başında değil Almanya’daydı. Annem ameliyattan çıktığında yoğun ağrıları vardı. İdrar sorunu başlamıştı, her yeri mosmordu. Sabaha kadar soğuk terler attı, inledi. Ablam Gökçe refakatçi olarak annemin yanındaydı ve ters bir durum olduğunu anlamaya başlamıştık. Annemi Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürdük. O gün yoğun bakıma alındı. Uzman doktor, “Annenizin bağırsakları delinmiş, kurtarma şansımız çok düşük. Bağırsaklarının alınması lazım belki o şekilde hayata tutunabilir’ dedi. Ameliyatta bağırsaklarının yüzde 80’ini aldılar. Ancak o gece sabaha karşı 5.30’da annemin vefat haberini aldık. Bu olayda normal bir ameliyat sonrası komplikasyon yaşanmadı. Doktor hatası yüzünden annemi kaybettik.”

Adli Tıp raporunda da ölümün doktor hatasından kaynaklandığını ortaya koyduğunu anlatan Çolakoğlu, Doç. Dr. Aşkar’ın tüm bu süreç içerisinde kendisiyle bir kez bile iletişime geçmediğini ve özür dilemediğini belirtti: “Sadece bir kez, annem Haydarpaşa Numune’de yatarken geldi ve ameliyat sonrası komplikasyon oluştuğunu söyledi, doktorlarla konuştu. Ancak annem vefat ettikten sonra bir daha temasımız olmadı.”

Son Güncelleme: 14.01.2021 09:15:17
ETİKETLERaynur çolakoğlu