UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİVRİSİNEKLERLE YAYILAN ÖLÜMCÜL VİRÜS BULUNDU

Dünya coronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Avustralya'dan korkutucu bir haber geldi.

SİVRİSİNEKLERLE YAYILAN ÖLÜMCÜL VİRÜS BULUNDU

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Japonya'da corona virüsünün mutasyona uğramış yeni bir türünün tespit edildiğini açıkladı. SARS-CoV-2'nin mutasyonları yakından takip ediliyor. Aşılara ve tedaviye karşı etkileri araştırılıyor. Bu gelişmeler yaşanırken, Güney Avustralya'dan korkutucu bir haber geldi. Herhangi bir salgına karşı rutin kontroller yapan araştırma ekibi, bir tavukta Murray Valley Ensefalitis Virüsü (MVEv) tespit edildiğini açıkladı.

Yetkili isimlerden biri olan Dr. Fay Jenkins yaptığı açıklamada, "Murray Nehri boyunca sivrisinek sayısında artış olduğunu biliyoruz. Ancak MVEv virüsünün tespiti tehlikeli bir durum. Güney Avustralya'da yaşayan insanların sivrisineklere karşı dikkatli olması gerekiyor" dedi.

MVEv, ateş, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi belirtilere neden oluyor. Ancak birçok insan sempton göstermiyor. Dr. Jenkins, MVEv'in belirtileri konusunda da, "MVEv'in enfekte ettiği bazı insanlarda boyunda sertlik, titreme, uyuşukluk gibi ciddi semptonlar görülebilir. Yaklaşık %20 oranında da ölümcül olabiliyor. Ciddi belirtilere sahip olan ama hayatta kalan insanların yaklaşık %40'ında kalıcı nörolojik hasar da oluşabilir" açıklamasını yaptı.

Güney Avustralya'da sivrisinek yoluyla bulaşan hastalıkların aşısı ve tedavisi yok. Hastalığı engellemenin en iyi yolu ise sivrisineklerden kaçınmak. Uzmanlar bu konuda insanları uyarıyor.

Başka bir uzman da yaptığı açıklamada, "Doğada birçok virüs var. Ne kadar olduğunu kesin bir sayıyla söyleyemeyiz, fakat bilinen virüslere karşı en azından çeşitli korunma yöntemlerimiz var. Bilinmeyen virüsleri de araştırıyoruz. Potansiyel bir salgına karşı yoğun şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha ileride corona virüsünden daha tehlikeli bir virüs ya da bakteriyle karşı karşıya kalmamak için araştırmaları aksatmamalıyız" dedi.

Son Güncelleme: 13.01.2021 14:38:05
ETİKETLERcoronavirüs  sivrisisnek