UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TELEGRAM, SİGNAL, DEDİ, BİP…

WhatsApp’ı bırakanların tercihi hangisi oluyor? Telegram, Signal, Dedi, Bip…

TELEGRAM, SİGNAL, DEDİ, BİP…

TELEGRAM

İnsanlar çoğunlukla Telegram’a yöneldi. Telegram gizlilik politikası ile ilgili  “Gizliliğinizi ciddiye alıyoruz ve üçüncü tarafların verilerinize asla erişmesine izin vermiyoruz” açıklaması yapmıştı.

Telegram uygulaması birçok mağazada güvenli bir uygulama olarak sunuluyor. “Kullanım kolaylığıyla birlikte en iyi güvenliği sağlamayı misyonumuz haline” getirdik diyen Telegram sohbetler, gruplar, medya vb. dahil olmak üzere her şey 256 bit simetrik AES şifrelemesi, 2048 bit RSA şifrelemesi ve Diffie – Hellman güvenli anahtar değişimi kombinasyonu kullanılarak şifreleniyor.

SİGNAL

Signal, tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanıyor ve diğer Signal kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak için uçtan uca şifreleme yapıyor. Uygulama, kullanıcı kişilerinin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız olarak doğrulayabilecekleri mekanizmalar içeriyor.

Milyonlarca insan, Signal'i anlık iletişim için dünyanın her tarafından ücretsiz olarak kullanıyor. Büyük ölçüde güvenli.

DEDİ

Dedi de kullanıcılarına ücretsiz olarak mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama gibi birçok hizmet sunuyor. Tüm sesli ve görüntülü aramaların, dosya paylaşımlarının üst düzey güvenlik protokolleriyle uçtan uca şifreleniyor.

BİP

BiP güvenli mi?

Turkcell BiP uygulama sunucularında mesajlarınız eğer yedekleme özelliğiniz açık ise şifreli olarak saklanıyor. Yedekleme özelliği kapalı olan kullanıcılar için mesajlar sadece iletilmek üzere süreli olarak ve şifreli şekilde saklanıyor. Mobil cihaz ile sunucular arasındaki bütün iletişim SSL üzerinden şifreli ve güvenli bir şekilde taşınıyor.

Ancak kullanıcılar BiP’te bir türlü istediğini bulamıyor.

Sadece sikayetvar.com’da bile 54 sayfa şikayet bulunuyor.

WhatsApp’ı bırakanların tercihi hangisi oluyor?

A: TELEGRAM

B: SİGNAL

C: DEDİ

D: BİP

OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ… 

Son Güncelleme: 11.01.2021 15:41:27
ETİKETLERtelegram  signal  dedi  bip