UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DSÖ'NÜN CORONAVİRÜS UZMANLARI ÇİN'E GİDİYOR!

AFP'nin son dakika haberine göre Çin, Dünya Sağlık Örgütü’nden ekibin Coronavirüs’ün kökenini araştırmak için ülkeye Perşembe günü geleceğini açıkladı.

DSÖ'NÜN CORONAVİRÜS  UZMANLARI ÇİN'E GİDİYOR!

Çin'de yetkililer, Dünya Sağlık Örgütü'nden Coronavirüs’ün kökenini araştıracak olan ekibin, Perşembe günü ülkeye geleceğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz Salı günü Coronavirüs’ün kökenini araştıracak uzmanlar ekibinin ülkeye gidişi konusunda gecikme yaşandığını duyurmuş ve bu durumdan Çin’i sorumlu tutmuştu. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus Salı günü yaptığı açıklamada, Çin'in DSÖ ekibinin vize sürecini tamamlamamış olduğundan ötürü hayal kırıklığına uğramış olduklarını belirtmişti.

DSÖ’nün aylardır planladığı araştırma misyonunda yer alan uzmanlar arasında epidemiyoloji uzmanlarının yanı sıra hayvan hastalıkları konusunda uzmanlar da yer alıyor. Uzmanlar virüsün kökenini ve nasıl ortaya çıktığını araştıracak.

Çin uluslararası alanda birçok kez virüsün ortaya çıkışını gizlediği suçlamalarına maruz kalmış, Pekin yönetimi bağımsız bir uluslararası ekibin virüsün kaynağını araştırması taleplerini reddetmişti. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi virüsün büyük ihtimalle dünyanın birçok noktasında ortaya çıktığını söylemişti. Çin virüsle mücadelede zafer kazandığını açıklamıştı.

Coronavirüs ilk olarak 2019 yılı sonunda Çin’i Wuhan kentinde ortaya çıkmış ve kısa süre içinde dünya geneline yayılmıştı. Virüsün yarasalardan insanlara geçtiği tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 11.01.2021 09:32:19
ETİKETLERcorona  coronavirüs