UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VALİ ALİ YERLİKAYA VAKALARIN EN ÇOK DÜŞTÜĞÜ İLÇELERİ AÇIKLADI!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler meyvesini vermeye başladı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayısının yüzde 40 düştüğünü duyururken, bir güzel haber de Vali Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya, yılın ilk filyasyon toplantısının ardından kentte en çok vaka düşüşünün gözlendiği ilçeleri duyurdu.

VALİ ALİ YERLİKAYA VAKALARIN EN ÇOK DÜŞTÜĞÜ İLÇELERİ AÇIKLADI!

Koronavirüs ile mücadelede Türkiye genelinde ve en çok vakanın bulunduğu İstanbul'da sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Vaka sayılarının hızla yükselmesi sonrası alınan sert tedbirlerle birlikte alarm veren bölgelerde risk yeniden en aza inmeye başladı. Konuya ilişkin ilk müjde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, İ"stanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Valilerimiz ve il sağlık müdürlerimizle ayrı ayrı görüşüp salgın ile ilgili durum değerlendirmesi ve aşı hazırlıklarını ele aldık. Son iki hafta içinde İstanbul ve İzmir'de vaka sayısında %40, Ankara ve Bursa'da %60'a yakın düşüş oldu." dedi. 56 saatlik kısıtlamanın ilk gününde bir güzel haber de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

Yılın ilk filyasyon toplantısı sonrası kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'Yılın ilk filyasyon toplantısı sonrası şunu memnuniyetle söyleyebilirim: Her geçen gün vaka sayımız azalıyor." diyerek İstanbul'da vakaların en çok azaldığı ve en az azaldığı ilçeleri tek tek duyurdu.

Vali Yerlikaya'nın bildirdiğine göre; İstanbul'da koronavirüs vakalarının en çok azaldığı ilçeler; Bakırköy, Adalar, Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi' oldu.

En az düşüşün görüldüğü ilçeler ise; Şişli, Şile, Üsküdar, Zeytinburnu ve Beyoğlu...

VALİ YERLİKAYA BU PAYLAŞIM İLE DUYURDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nı Twitter paylaşımı şöyle:

Yılın ilk filyasyon toplantısı sonrası şunu memnuniyetle söyleyebilirim: Her geçen gün vaka sayımız azalıyor. Geçen haftaya oranla en çok düşüş; Bakırköy, Adalar, Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi'de. En az düşüş ise; Şişli, Şile, Üsküdar, Zeytinburnu ve Beyoğlu'nda.

Son Güncelleme: 9.01.2021 10:35:50
ETİKETLERuçankuştv