UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BRAVO TİKTOK'A

TikTok'un kararını alkışlıyoruz!.. Umarız diğer sosyal medya mecralarına da örnek olur. TikTok bugün yaptığı açıklamayla Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarını kabul ettiğini ve ülkemizde temsilcilik açacağını açıkladı. Böylelikle TikTok Türkiye'de devam edecek. işte o açıklama;

BRAVO TİKTOK'A

Türkiye'de TikTok ile ilgili yeni bilgiler gelişmeler

Yaratıcılığın platformu olarak her zaman içerik üreticilerimizin benzersiz seslerini desteklemek, kendini açıkça ifadeyi teşvik etmek ve topluluğumuzun yaratıcı ruhunu beslemek için çalıştık. Topluluğumuzu bilinçlendirmek amacıyla  küresel COVID-19 uygulama içi bilgi merkezimizi oluşturduk. Türkiye'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı için #pembekurdele kampanyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında farkındalık yaratmak için #DeğişimİçinHareketeGeç koşusu gibi olumlu girişimlerimizle  topluluğumuzun refahına katkıda bulunmaya  ve olumlu etki yaratmaya  odaklandık.

TikTok olarak güvenlik ve refah en önemli önceliklerimizdir. Topluluğumuz için güvenli bir ortam sağlamak amacıyla  yeni araçlar sunmaya ve politikalarımızı güncellemeye devam ettik.  Platform içerisinde ortak davranış kurallarını tanımlayan Topluluk İlkelerimizi, güvenlik politikalarımız hakkında daha net olabilmek adına güncelledik ve TikTok'ta ebeveynlerin  gençlere   platform içerisinde rehberlik etmesine imkan sunan Aile Eşleşmesini sunduk.

Piyasadaki emsallerimizle birlikte Türkiye’de sosyal medya platformları için ana hatları belirleyen ve yerel temsilcinin atanması, yanıt süreleri,  içerik kaldırma gibi taleplere  ilişkin esasları da barındıran 5651 sayılı İnternet Kanunu’nu derinlemesine inceledik.

TikTok, farklı topluluklara ses veren güçlü bir platformdur. Eşsiz yemek yapma marifetlerini sunmaktan, görsel sanatını paylaşmaya ve kolay çizim dersleri vermeye kadar; Türkiye'deki herkese kendini yaratıcı bir şekilde ifade etme fırsatı sunmaya devam ediyoruz.

Faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda, kimi zaman aynı fikirde olmasak bile, yerel yasalara saygı göstermeye kararlıyız. Bu nedenle,  bir sonraki adım olarak, yerel bir tüzel kişilik oluşturmak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne yerel bir irtibat noktası sağlamak gibi yasaların getirdiği yükümlülüklere uyacağız ve toplumumuzda  yaratıcılığın temelini oluşturan ifade özgürlüğüne olan bağlılığımızı sürdüreceğiz.

Bu durumun, TikTok'un içerik incelemesiyle ilgili ilkelerini etkilemediğini veya kullanıcı verilerini yönetme şeklimizi değiştirmediğini belirtmek isteriz. Hükümetlerden gelen kaldırma taleplerinin incelenmesi konusunda mevcut güçlü süreçlere sahibiz ve bunları yerel yasalara ve Topluluk İlkelerimize göre değerlendiriyoruz. Şeffaflık ana ilkemiz olduğundan dolayı, Şeffaflık Raporlarımızda gelen talepleri düzenli olarak açıklıyoruz.

TikTok bünyesinde Türkiye’de milyonlarca kullanıcımız olmasından gurur duyuyoruz. Kullanıcı ve partnerlerden oluşan canlı yerel topluluğumuzu desteklemeye çalışırken, yaratıcılık ve ifade için kapsayıcı ve çeşitli bir platform sunmaya devam etmeyi umuyoruz.

 

FACEBOOK, INSTAGRAM VE TWİTTER'DA UMUT YOK GİBİ!

Bu arada Twitter'ın Türkiye'de temsilcilik açmayı düşünmediği öğrenildi. Facebook ve Instagram da aynı kanunla karşı karşıya kaldıkları Almanya ve Fransa'da "red" cevabı verdiler.

Bu da Türkiye'ye gelmelerini şu anda zor olduğunu gösteriyor

 

 

Son Güncelleme: 8.01.2021 23:07:53
ETİKETLERtiktok