UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DONALD TRUMP İLE MIKE PENCE’İN ARASI AÇILDI

ABD'de Kongre Binası'nın basılmasından sonra yaşanan olayların ardından ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in birbirleriyle iletişimi kestiği iddia edildi. Kaynaklar, Trump'ın Pence'e kızdığını ve Pence'in yaşanan olaylar sonrası 'hayal kırıklığına uğradığını' belirtti.

DONALD TRUMP İLE  MIKE PENCE’İN  ARASI AÇILDI

Beyaz Saray kaynaklarına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarının ardından yaptığı protesto çağrıları sonrası ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Trump’ın arası iyice bozuldu.

ABD Kongre Binası’nın basılmasının ardından Pence’in, Savunma Bakanı Vekili Christopher Miller’a hayal kırıklığına uğradığını belirttiği ve Ulusal Muhafızlardan yardım alınmasına yönelik talepte bulunduğu ifade edildi.

Kaynaklar, yaşanan gerilimin ardından Mike Pence’in istifayı düşünmediğini sözlerine ekledi. Pence’e yakın başka bir kaynak ise, olayın ardından Pence’in ofisine gitmediğini açıkladı.

Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yakın bir kaynak, 20 Ocak’ta Joe Biden’ın yemin törenine katılmayı planladığını söyledi.

PELOSI’DE PENCE’E ULAŞAMADI

CNN’de yer alan habere göre, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de bugün Mike Pence’e ulaşamadı. Pence’in Trump’ın 20 Ocak’tan önce azledilmesi konusunda Pence’e ulaşmaya çalıştığı iddia edildi.

Son Güncelleme: 8.01.2021 08:53:59
ETİKETLERdonald trump  mike pence