UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BIDEN'DAN SERT TEPKİ: ONLAR PROTESTOCU DEĞİL TERÖRİSTTİ

ABD'de yaşanan Kongre baskınının yankıları tüm dünyada sürüyor. Joe Biden yaşanan son gelişmelerin ardından canlı yayında ulusa seslendi. Biden açıklamalarında Trump'ı hedef alarak, "Hiçbir başkan kral olamaz. Hiçbir yargı başkanın keyfine göre hareket etmez." ifadelerini kullandı. Biden, ABD Kongresini basanların 'yerli terörist' olduğunu, Trump'ın ise en başından demokratik kurumlara "topyekun saldırı" başlattığını söyledi.

BIDEN'DAN SERT TEPKİ: ONLAR PROTESTOCU DEĞİL TERÖRİSTTİ

Biden'ın açıklamaları şöyle:

Ulus tarihinin en karanlık günlerinden biriydi. Hiçbir başkan kral olamaz. Hiçbir yargı başkanın keyfine göre hareket etmez. Birlikte yaşayan 3 hükümet organı var. Başkanlar hukukun üstünde değildir. Başkana değil hukuka bağlı olun.

 Dün gördükleriniz çok net bir şekilde bu ülkenin temel ilkelerine aykırıydı. Yalnızca en önemli 3 organımızdan birini korumayı değil adaletin yerini bulmasının da engellemeye çalışıldığını gördük. Kaos başladıktan sonra mesaj aldım. Torunum bana bir fotoğraf yolladı, fotoğrafta askeri giyimli kişiler vardı. Kendimizi hukukun üstünlüğüne adamalıyız ve yurt içindeki kurumlarımız yeniden canlandırmalıyız.

Biden ayrıca göstericiler siyah olsaydı farklı bir muameleye maruz kalacaklarını belirtti.

ABD’de dün başkent Washington DC’de yaşanan Kongre Binası baskının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın kabinesinden ilk isim istifa etti. Ulaştırma Bakanı Elaine Chao 11 Ocak’ta görevi bırakacağını duyurdu.

 

 

Son Güncelleme: 7.01.2021 22:59:28
ETİKETLERbiden  trump  abd  seçim  anket