UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞGAL EDİLDİ, BU HALE GELDİ!

ABD'nin başkenti Washington'da kongre binasının göstericiler tarafından saldırıya uğramasının ardından ortaya çıkan hasar böyle görüntülendi.

İŞGAL EDİLDİ,  BU HALE GELDİ!

ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden'ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası Başkan Donald Trump yanlılarınca basıldı.

Kongre binasında ortaya çıkan hasarın boyutunu gözler önüne seren yeni görüntüler yayınlandı.

Göstericilerin saldırısına uğrayan binada ortaya çıkan hasarla ilgili incelemeler sürüyor.

Göstericilerin hedeflerinden birisi de ABD'nin demokrat politikacılarından Nancy Pelosi'nin makamıydı.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Adam Kinzinger, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "darbe teşebbüsü" ifadesini kullanan ilk isim oldu.

Pensilvanya Valisi Tom Wolf da benzer bir çıkış yaparak, göstericilerin Kongre binasına girmesini "darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

Eski ABD Başkanı George Bush, Washington olaylarını "ayaklanma" ifadesiyle tanımladı. Bush, eşi Laura ile yaşananları dehşete kapılarak izlediklerini belirtti

George Bush, şöyle devam etti: "Ayaklanma, ülkemize ve itibarımıza ciddi zarar verebilir. ABD'de her vatansever vatandaşın hukukun üstünlüğünü desteklemesi temel bir sorumluluktur..."

Birçok bölgesinde hasar oluşan binayı güvenlik güçleri kontrol altına aldı, binada hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı, Ulusal Muhafızlar sokağa indi. Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Adam Kinzinger, "Bu bir darbe teşebbüsüdür" değerlendirmesi yaptı.

ABD Kongresinin bazı Donald Trump destekçileri tarafından basılmasıyla yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Washington Polis Şefi Robert Contee, Kongre binasında yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Contee, açıklamasında, Kongre içinde polis tarafından vurulan ve daha önce hastanede hayatını kaybeden kadın göstericinin ardından 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump olayların çığırından çıkması üzerine Twitter hesabından itidal çağrısı yaptı. Trump, "ABD Kongre binasındaki herkesten barış içinde kalmalarını istiyorum. Şiddet yok. Unutmayın, Biz Hukuk ve Nizam partisiyiz -Hukuk'a ve muhteşem erkek ve kadınlarımıza saygı gösterelim" mesajını paylaştı.

Amerikan yayın kuruluşu CNN, yardımcılarının Trump'a gerilimi yatıştırmak için daha güçlü bir açıklama yapması konusunda baskı yaptığını fakat Trump'ın şimdiye kadar sert bir tavır takınmaktan kaçındığını yazdı.

Son Güncelleme: 7.01.2021 13:18:47
ETİKETLERabd  donald trump  Washington DC