UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OHAL 15 GÜN UZADI!

ABD'de Trump destekçilerinin Kongre binasını işgal etmesiyle zirveye ulaşan gerginlikte dört kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden biri eski bir ordu mensubu çıktı. Kongre'de oturum yeniden başlarken, OHAL kararı 15 gün uzatıldı.

 OHAL 15 GÜN UZADI!

ABD’de seçimi kaybettiğini bir türlü kabul etmeyen Başkan Donald Trump, Joe Biden’ın zaferinin Senato’da tescilleneceği gün sonunda kaos çıkarmayı başardı. Senato’da oturum yapıldığı sırada miting yapan Trump, yenilgiyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Mitingin ardından Trump destekçileri Kongre binasını adeta işgal etti. Güvenlik barikatlarını birer birer aşan göstericiler, güvenlik güçleriyle çatıştı. Reuters’a göre çatışmalarda şu ana kadar dört kişi hayatını kaybetti, 52 kişi de tutuklandı.

ESKİ ORDU MENSUBU ÇIKTI

Ölenler arasındaki bir kadının kimliği de ortaya çıktı. Hayatının kaybeden kişinin Ashli Babbitt adlı eski bir Hava Kuvvetleri mensubu olduğu belirlendi.

Babbitt’in 14 yıl boyunca orduda görev yaptığı öğrenildi. Babbitt’in olaylardan önce attığı son Twitter mesajında, “Bizi hiçbir şey durduramaz. Tekrar tekrar deneyebilirler. Ancak fırtına burada ve 24 saatten daha az bir süre sonra DC’nin üzerine çökecek. Karanlıktan ışığa” yazdı.

OHAL KARARI UZATILDI

Öte yandan Washington DC’deki olaylar nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağının ardından OHAL kararı da uzatıldı. DC’nin Belediye Başkanı Muriel Bowser, OHAL kararının 15 gün uzatıldığını duyurdu. Bu karar, OHAL’in Biden’ın yemin edeceği güne kadar süreceği anlamına geliyor.

Son Güncelleme: 7.01.2021 08:43:40
ETİKETLERABD  ohal  trump  kongre binası