UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AKAR’DAN YUNANİSTAN’A ‘GÖRÜŞME’ DAVETİ

Milli Savunma Bakanı HulusiAkar, dün Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’u, Milli Savunma Bakanlığı’nda kabul etti.

AKAR’DAN YUNANİSTAN’A  ‘GÖRÜŞME’ DAVETİ

Akar, AA muhabirinin görüşme öncesinde, Ege ve Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, şunları söyledi: “Uluslararası hukukun, ikili anlaşmaların uygulanmasını bekliyoruz. Bu konuda iyi komşuluk ilişkilerine çok önem veriyoruz.

Siyasi çözümler bulmamız gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalar çerçevesinde birçok konu gündeme geldi. Bunların sistematik şekilde tartışılması, konuşulması için bir taraftan istikşafi görüşmelerin, diğer taraftan güven ve güven artırıcı önlemler çerçevesindeki görüşmelerin başlamasını, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın NATO Genel Sekreteri’nin yaptığı görüşmeler sonucunda kararlaştırılan ayrıştırma görüşmelerinin de başlamasını bekliyoruz. Görüşmeler çerçevesinde gerçekten sorunlarımızın çözülebileceğine, çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.” Doğu Akdeniz’deki barış ve çözüme katkılarından dolayı Almanya’ya teşekkür eden Akar, “Bu katkıların devamını bekliyoruz” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 6.01.2021 09:09:33
ETİKETLERhulusi akar