UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DSÖ'DEN BIONTECH AŞISINA ACİL KULLANIM ONAYI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği BioNTech firması ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği corona virüsü (koronavirüs) aşısına acil kullanım onayı verdi.

DSÖ'DEN  BIONTECH AŞISINA ACİL KULLANIM ONAYI

AFP'nin haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kararı, küresel ölçekte ülkelerin BioNTech aşısını ivedilikle ithal etmelerinin ve dağıtımını gerçekleştirmelerinin önünü açacak.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin BioNTech/Pfizer işbirliğiyle geliştirilen corona virüsü aşısı ile ilgili anlaşmayı imzaladığını açıklamıştı.

 

Anlaşmaya göre; Türkiye'ye yıl sonuna dek 550 bin doz aşı verilecek. Mart 2021'e kadar 4,5 milyon doz, daha sonra da varılacak mutabakata göre 30 milyon doza kadar BioNTech-Pfizer aşısı temin edilebilecek.

 

Bakan Fahrettin Koca anlaşmanın imzalanmasında, Almanya merkezli BioNTech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin'in büyük emekleri olduğunu ifade ederek, teşekkürlerini dile getirmişti.

 

DSÖ ONAYI ALAN İLK AŞI

 

BioNTech/Pfizer'in mRNA teknolojisiyle geliştirdiği Covid-19 aşısı, DSÖ tarafından onaylanan ilk aşı oldu. Bu aşıyı onaylayan ilk ülke İngiltere olmuş, daha sonra ABD ve Kanada da da acil kullanım onayı vermişti. Avrupa İlaç Ajansı ve AB Komisyonu da Pfizer aşısını 21 Aralık’ta onaylamıştı.

Son Güncelleme: 1.01.2021 00:20:30
ETİKETLERDSÖ