UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILBAŞINDA ALKOL SATIŞI VAR MI?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının olduğu günler alkol satışı kısıtlanmıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte 31 Aralık 2020 perşembe yılbaşı günü alkol satışının olup olmayacağı merak ediliyor. Birçok insan alkol yasağının hangi günler, saat kaçta başladığını ve kaçta bittiğini sorguluyor.

  YILBAŞINDA ALKOL SATIŞI VAR MI?

uygulanmaktadır. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yılbaşı günü 21:00'den itibaren 4 Ocak 2021 05:00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Birçok insan yılbaşında sokağa çıkma yasağıyla birlikte alkol satışının olup olmayacağını merak ediyor. İşte 31 Aralık yılbaşı günü alkol satışı var mı sorusunun yanıtı ve alkol yasağının hangi günler saat kaçta başlayıp kaçta bittiğinin yanıtı.

Yılbaşında alkol satışı var mı? Yılbaşı yasağı hangi günler?

Yılbaşı tatilinde alkol satışı yapılmayacak. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede yer alan "31 Aralık 2020 - 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak" paragraf, yılbaşında da alkol satışı yapılmayacağını belirtti.

Bakanlığın daha önce yolladığı genelgeye göre; Sokak kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak. Cumartesi ve pazar günleri açık olan market ve bakkallardan alkollü içki alınamayacak. Alkol satışının yapıldığı tekel bayiler ise yasak boyunca kapalı olmak zorunda.

Türkiye’nin yurtdışından hava, kara ve deniz yolu ile gelecek tüm yolcular için getirdiği son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu Edirne’deki sınır kapılarında saat 24.00 itibariyle başladı. Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndan gelen turistler ve Türk vatandaşlarına pasaport kontrolü sırasında 72 saatlik PCR test sonucu sorulurken, test yaptırmayanlar ise geri dönüş yapabildikleri gibi kentte belirttikleri adreste karantina altına alınmaya başlandı.

 

 

Son Güncelleme: 30.12.2020 19:09:50
ETİKETLERALKOL  CORONAVİRÜS  YILBAŞI