UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NDE ŞOK İDDİA

Bakırköy Belediyesi eski Meclis Üyesi İlknur Meral, Bakırköy’de evinin bulunduğu parselin satıldığı toplantıya alınmadı. Kapıda darp edildiğini iddia eden Meral’in serçe ve yüzük parmağı kırıldı.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NDE ŞOK İDDİA

Olay, dün Bakırköy Belediyesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre; Bakırköy Belediyesi eski Meclis Üyesi İlknur Meral’in Bakırköy’de evinin bulunduğu parselin satılması sırasında, satışa katılmasına engel olundu. İddiaya göre burada darp edilen Meral’in görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca tepkiler yükseldi. “Kendimi öldüreceğim” diye bağırdığı ve çığlık çığlığa yerde kalan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kayınvalidesi ve Bakırköy Belediyesi eski Meclis Üyesi Meral’in serçe ve yüzük parmağının kırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Bakırköy Belediye Başkanlığı yayınladığı yazılı açıklamada Bakırköy’deki Hızalan sitesindeki binaların riskli yapı ilan edilmesi sonrası maliklerin 3’te 2 çoğunluğu ile binaların yenilenmesi kararı alındığı, müteahhit ile yaptıkları sözleşmeye katılmak istemeyen paydaşların paylarının satışı yoluna gidildiği belirtildi. açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yasalar gereği anlaşma sağlayan paydaşlara açık artırma usulü ile satılmasına ilişkin ihale yapılırken, bu satış işlemini engellemek isteyen İlknur Meral tarafından basına yansıyan arzu edilmeyen olaylar yaratılmıştır. Söz konusu satış işleminde, sadece bakanlık tarafından verilmiş olan görevi ifa eden belediyemizce yapılan tüm iş ve işlemler hukuka uygun olarak yapılmıştır. Kaldı ki satışı engellemek isteyen İlknur Meral tarafından İstanbul 8. İdare Mahkemesine 2020/1945 esas sayılı dosya ile yapılan başvuruda mahkeme 28 Aralık 2020 tarihinde satışın yürütmesinin durdurulmasını gerektirecek bir sebep olmadığına dair karar vermiştir. Basında çıkan haberlerin aksine herhangi bir vatandaşın darp edilmesi kesinlikle söz konusu olmadığı gibi olay belediye başkanlığı binamızda ve başkanlık makamında da gerçekleşmemiştir. Basına yansıyan belediye başkanımızı ve belediye çalışanlarımızı suçlayan ve asla gerçekle ilgisi olmayan açıklamaları nedeniyle ilgili kişiler hakkında gerekli hukuki yollara başvurulacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Son Güncelleme: 30.12.2020 10:54:25
ETİKETLERbakırköy belediyesi