UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FAZLA YOLCU TAŞIYAN MİNİBÜSLERİN "GÖRÜNMEZLİK" HİLESİ

Coronavirüs tedbirleri kapsamında fazla yolcu taşıması yasaklanan minibüslerden bazıları 'filmli cam' ile içi görünmez hale gelerek, ayakta yolcu taşıyor.

 FAZLA YOLCU TAŞIYAN MİNİBÜSLERİN "GÖRÜNMEZLİK" HİLESİ

Ülke genelinde coronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışın ardından toplu ulaşım araçlarında yapılan düzenlemeler kapsamında minibüslerin fazla yolcu taşıması yasaklandı. Araçlarda camların ışık geçirgenliği en az yüzde 70 olması gerekiyor ancak İstanbul'da cam filmi takan bazı minibüs sürücüleri, araçlarının içinin görünmemesi için bu kurala uymuyor. İçeride ışık da yakmayan minibüsler, içi görünmez halde ilerliyor.

 Kentin birçok noktasında çekilen görüntülerde içi çok sayıda yolcu bulunan minibüslerin cam ve ışık hilesiyle boşmuş gibi yollarına devam ettiği görüldü.

Trafik ve Yol Güvenliği uzmanı Suat Sarı, “Bakanlık da yan camlara film uygulamasını ulusal güvenlik açısından uygun görmüyor. Araçların içlerinin görünmesi lazım. Şüpheli durumların tespit edilmesini zorlaştırdığı sebebiyle yan camlara bu film uygulaması yapılmaması lazım" dedi.


“NORMAL OLMASI YANİ İÇERİSİNİN GÖRÜNMESİ LAZIM"

Minibüsçüler de araçların içerisinin görünmesi gerektiğini savunuyor. Minibüs şoförü Fatih Bayraktar, “Benim için bir sıkıntısı yok. Yolcu için de bir sıkıntısı olmaması gerekir. Kendi aracıma film yapmadığım içinde bilgim yok" dedi. Bir diğer minibüs şoförü Nihat Şener ise, “Normal değil bence, ruhsata işleniyor, cezası vardır, ruhsat izin verdiği zaman yapıştırıyorlar. Normal olması yani içerisinin görünmesi lazım. İş güç yok, zevkine yapıyor herhalde, yolcu da yok ki zaten" diye konuştu.


“DIŞARIDAN BAKAN BAYAN OLURSA BİNMEZ BELKİ ARABAYA"

Minibüs yolcularından Cemal Akbaş, “Aslında iyi değil, sakıncalı yani içi gözükmüyor. Dışarıdan bakan göremez içinde ne olduğunu, kalabalık mı? Ne var? Yolcular için sakıncalı olabilir. Dışarıdan bakan kadın olursa binmez belki" dedi. Meliha Çerikli ise, “Film var mı yok mu hiç ilgimi çekmez, kapıdan bakarım boşsa binerim, değilse binmem" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 27.12.2020 14:28:38
ETİKETLERticari minibüs