UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN O İLLERDE YAŞAYANLARA UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 13 il için 'sarı uyarı' yayınlandı. Öte yandan Çanakkale’de, olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz ulaşımı iptal edildi.

METEOROLOJİDEN O İLLERDE YAŞAYANLARA UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ünün uyarı sistemine göre 13 il için sarı kodlu fırtına uyarısı yayınlandı.

Meteoroloji, sarı uyarı için yaptığı açıklamada "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Çanakkale’de, olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada’ya bugün yapılması planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., Kuzey Ege'de meydana gelebilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Kabatepe-Gökçeada ile Geyikli- Bozcaada hattındaki tüm feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

GESTAŞ'tan A.Ş.’den yapılan açıklamada, "27 Aralık Pazar günün Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm seferlerimiz, olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji'nin Uyarı sistemine göre 13 il için sarı kodlu fırtına uyarısı var. Bu iller; Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova için yayınlanan sarı uyarıda bu illerde rüzgarın etkili olacağı kaydedildi.

Pazartesi günü Marmara ve Ege Bölgesi'nde yağışlar etkili olacak.

Salı günü Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Antalya'da yağış bekleniyor.

Çarşamba günü yurt genelinde güneş yer yer yüzünü gösterirken, Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Aydın'da yağışlar devam edecek.

Perşembe günü yurt genelinde güneşli bir hava hakim. Marmara'nın batısı ve Ege yağışlar yer yer devam edecek.

Son Güncelleme: 27.12.2020 09:26:15
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu