UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYA ÜNLÜLERİ YANDI!

Hem bildiğimiz ünlüler, hem de sosyal medya ünlülerinin başı fena halde dertte!.. Tabi ki, kişisel sosyal medya hesaplarında herhangi bir şekilde reklam paylaşanların ve doğal olarak reklamı verenlerin de!.. Maliye bugünlerde aniden baskınlara başladı! Hedefte öncelikle Instagram, TikTok, YouTube kullanıcıları var! Bu arada 8 Ocak tarihi itibariyle RTÜK’le masaya oturmayan sosyal medya mecraları için reklam yasağı da başlıyor.

SOSYAL MEDYA ÜNLÜLERİ YANDI!

Çok kolay para kazanıyorlardı.

Ama aslında devlet hep uyarıyordu, “Böyle bir sistem olmaz, canınız yanar, şirketlerinizi kurun, vergilerinizi ödeyin v.s v.s” diye…

Ama pek fazla ciddiye de alan olmadı.

Şimdi ise bir anda Maliye tepelerine bindi!.. Özellikle çok göz önünde olan Instagram, TikTok, Youtube fenomenleri bir anda kapılarını çalan Maliye görevlileri nedeniyle şoke oldular.

Şu anda milyon takipçileri olan bazı Influencer’ların hiçbir şey paylaşmadığını görüyorsunuzdur.

Çünkü önlerine çıkan cezalarla büyük şoktalar.

Instagram yıllardır var. Ve 5 yıl geçmişten başlayan hesaplarla, kullanıcılar ve reklam verenler şu günlerde maliye ile karşı karşıya gelmek zorunda kalacaklar.

TikTok ise iki yıldır var ve iki yıllık vergi cezaları geliyor şimdi peş peşe…

Youtube fenomenleri de aynı durumda…

Devlet, vergi konusunda gerekeni yapıyor. Çünkü çalışanlar mini minnacık ücretleriyle o kadar vergi öderken, fenomenlerin hiç vergi ödememesi hiç adil olmuyordu. Zaten RTÜK’ün yeni uygulayacağı lisans ve şirket olma şartları uygulamaya konduğunda(sürekli paylaşımlar yapanlar için) artık vergi kaçağı da imkansız hale gelecek. Hatta fenomenlerin yanında çalışanlar da artık sigortasız olmayacak.

Toplum da zaten özellikle küfürler, porno paylaşımları, hiçbir bilgisi olmayan kişilerin ekonomi v.s kanalı açıp, istediği lafı atıp tutmasından büyük sıkıntı duyuyordu.

Bu arada sosyal medyada reklam yasağı da(RTÜK’le anlaşamayanlar/temsilci açmayanlar v.s için) 8 Ocak 2021’de başlayacak. Yani çok kısa bir süre kaldı.

Tüm dünyada oluşan bu sosyal medya hareketinde belli ki Türkiye diğer ülkelere örnek olacak. Benzer uygulamalar yakında Almanya, Fransa gibi ülkelerde de başlayacak.

 

Son Güncelleme: 23.12.2020 18:31:06
ETİKETLERSosyal medya  reklam  rtük