UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UYKUSUZLUK, DEPRESYON VE STRESE KARŞI BİREBİR!

Tropikal bir meyve olan çarkıfelek meyvesi bir diğer adı olan passion fruit (aşk meyvesi) olarak da bilinir. Birçok hastalığa iyi geldiği bilenen çarkıfelek meyvesi gerçekten de tam bir şifa deposu. Tanesi 20 liraya kadar alıcı bulan meyvenin uykusuzluk, depresyon ve strese iyi geldiği biliniyor.Meyvenin en önemli özelliklerinden biri de toprakla buluştuktan 7 ay sonra meyve vermesi. İşte çarkıfelek meyvesinin bilinmeyen faydaları...

UYKUSUZLUK, DEPRESYON  VE STRESE KARŞI BİREBİR!

Çarkıfelek meyvesi, Antalya'daki çiftçilerin geçim kaynaklarından biri oldu. Ülkemizde az tanınan bir meyve olan Çarkıfelek meyvesi yetiştiricilerinden Bekir Kara, İHA'ya şu açıklamayı yaptı:

Yaklaşık 2.5 dönüme, bu meyvelerden 400 tane ekmiştim. Yazın 200 tanesi sıcağa dayanamayarak öldü. Fakat geriye kalan 200 tanesi yaklaşık 3 bin adet meyve verdi. Bu meyvenin en büyük özelliklerinden biri, günde bir tane yediğiniz zaman, akşama kadar kesinlikle sinirlenmiyorsunuz. Çağımızın en büyük problemi baktığımız zaman sinir stres. İnsanlar, böyle bir pandemi döneminde, finansal sorunların olduğu bir dünyada, insanlar için bence en güzel şey, doğal stres meyvesi. Diğer bir adı da stres meyvesi olarak da bilinir. Uyku problemleri olanlar için çok iyi geliyor.

100 gramında 10,4 gram lif bulundurmasıyla günlük lif ihtiyacının yüzde 28’ini karşıladığı düşünülen ve ana vatanı Güney Amerika’da olan meyvede A ve C vitaminlerinden zengin oluşuyla antioksidan görevi görüyor. Bu özelliğiyle kilo verilmesine de yardımcı olan meyve depresyon, stres ve uykusuzluğa iyi geliyor.

Kalorisinin ve şeker seviyesinin düşük olması nedeniyle diyabet hastalarının da tüketebileceği bir meyve olarak biliniyor.

Özellikle uykusuzluk, depresyon ve stres gibi problemlerle baş etmeye çalışan kişilerde büyük ölçüde fayda sağlayan çarkıfelek meyvesi birçok hastalığa karşı iyileştirici özelliği var.

Tropikal bir meyve olan çarkıfelek meyvesinin bir diğer adıyla passion fruit olarak bilinir.

En büyük özelliği uykusuzluk, depresyon ve stres sorunu yaşayanlarda tedavi amaçlı kullanılır. İçerisinde harmin, harmol, harman ve passiflora adı verilen alkaloitleri; flavon, glisosit ve sterol adlı diğer maddeleri içerir.

Çarkıfelek meyvesinin faydaları nelerdir?

Antioksidan görevi görür

Kilo vermeye yardımcı olur

Depresyona iyi gelir

Strese iyi gelir

Uykusuzluğu giderir

Seratonin (mutluluk hormonu) yükselmesine yardımcı olur

Göz sağlığını korur

Bağışıklığı güçlendirir

Kolesterol ve trigliseritleri düşürmeye yardımcı olur.

Son Güncelleme: 22.12.2020 17:16:06
ETİKETLERçarkıfelek  meyve  stres  depresyon