UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUTASYON SONRASI ÜLKEDE KAOS

İngiltere'de başlayacak olan kısıtlamalar öncesi endişe verici görüntüler ortaya çıktı. Havalimanları ve tren istasyonlarında yoğunluk yaşanırken milyonlarca İngiliz marketlere akın ederek rafları adeta yağmaladı.

MUTASYON SONRASI ÜLKEDE KAOS

Çok sayıda ülke Coronavirüs mutasyonunun resmi olarak açıklanmasının ardından İngiltere'ye uçuşları durdurdu. Ülkenin içinde ise karantina nedeniyle büyük bir panik havası ve kaos var. Noel öncesi getirilen kısıtlamalar nedeniyle vatandaşlar belirli yerlere akın edince, endişe verici manzaralar kameralara yansıdı. Yetkililer, Noel öncesinde vatandaşlara "panik alışverişini" durdurmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

İngiltere'nin en önemli gıda ithalatçısı Fransa, koronavirüs mutasyonu nedeniyle 48 saat ablukaya alarak, dün gece saat 11: 00'de İngiliz kamyonlarının ülkeye gidip gelmesini yasakladı.

Haberler, panik alıcıların bugün süpermarketlerin önünde sıraya girmesi ve Noel için yiyecek kıtlığı korkusu arasında süpermarket raflarını boşaltmasıyla kaosa yol açtı.

Johnson şunları söyledi: "Ortaya çıkan bu görüntülerin yalnızca insan eliyle taşınan yükleri etkilediğini ve Avrupa kıtasından gelen toplam gıda ithalatının yalnızca %20'si olduğunu vurgulamak önemlidir."

"Bu gecikmeler yalnızca İngiltere'ye giren yiyeceklerin çok küçük bir yüzdesi için geçerli ve İngiliz süpermarketlerinin de söylediği gibi, tedarik zincirleri güçlü ve sağlam, böylece herkes normal şekilde alışveriş yapmaya devam edebilir."

Sainsburys ve Tesco, Noel'de müşteriler için yeterli yiyeceğe sahip olduklarını söyledi.

Ancak yeni Coronavirüs mutasyonu yayılmaya ve yasaklar da uygulanmaya devam ederse marul, karnabahar ve turunçgiller gibi potansiyel ürün kıtlığı konusunda uyardı.

Son Güncelleme: 22.12.2020 11:40:43
ETİKETLERİNGİLTERE