UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! BİLİM İNSANLARI MUTASYONLU VİRÜS İÇİN UYARDI!

Bir süredir Coronavirüs mutasyonu hakkında gelen son dakika açıklamaları gündemdeki yerini korumaya devam ederken İngiltere’de Covide-19’un tespit edilen yeni türünün çocuklar arsında daha bulaşıcı olabileceği ortaya çıktı. Yüzde 70 oranında bulaşıcı riskinin olması uzman isimler tarafından açıklanırken Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) konu ile ilgili açıklama geldi.

DİKKAT! BİLİM İNSANLARI MUTASYONLU VİRÜS İÇİN UYARDI!

MUTASYONLU VİRÜS ÇOCUKLAR ARASINDA DAHA BULAŞICI…

İngiltere'de tespit edilen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu ifade edilen yeni tür corona virüs (VUI-202012/01) hakkında Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) açıklama geldi…

Oxford Üniversitesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve NERVTAG Başkanı Peter Horby, "Artık bu türün şu anda Birleşik Krallık'ta bulunan diğer virüs türlerine göre daha fazla bulaşma ihtimali olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Diğer bir NERVTAG üyesi ve epidemiyolojist olan Neil Ferguson ise "Çocukları enfekte etme eğiliminin daha yüksek olduğuna dair bir ipuçları var. Bunun üzerine herhangi bir nedensellik kurmadık, ancak bunu verilerde görebiliyoruz. İleride nasıl davrandığını görmek için daha fazla veri toplamamız gerekecek" dedi.

Son Güncelleme: 22.12.2020 09:13:27
ETİKETLERuçankuştv  virüs