UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAVİ’DEN MÜJDE!

Mavi CEO’sundan alışveriş tutkunlarına müjde!

MAVİ’DEN MÜJDE!

Türkiye’nin öncü Jean markası Mavi, müşterinin sağlığı için jet teslim dönemini başlatıyor.

Kalitesi ve müşteri memnuniyetiyle Türkiye’de sayılı markalardan biri olan Mavi’den bomba yenilik.

Pandemi döneminden etkilenmeyen ve her geçen gün daha da fazla büyüyen Mavi, 35 ülkede 5 bin 500 noktada, 430 mağazasıyla hizmet veriyor.

Hürriyet’ten Elif Ergu’ya konuşan Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, pandemi döneminde genç müşteri oranlarını arttırdıklarını, müşterilerinin yüzde 70’inin 35 yaş altında olduğunu açıkladı.

İşte Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz’un röportajından başlıklar;

Ne gibi yenilikler olacak?

Örneğin evinden ya da ofisinden sipariş vereceksin müşteriye gönderiyi en yakın mağazadan yarım saat 1 saat içinde yapacağız. Beğendiğin jean saatler içinde elinde olacak. Banabi, Getir örnekleri gibi hazır giyimde de bu olabilir. Bizler de dönüşüm içindeyiz. Mevcut mağazalar da yeni tamamlayıcı roller alacaklar. Hepimiz dijital dönüşüm sürecindeyiz.

Rahat giyime de alıştık. Bu size nasıl yansıdı?

Şanslıyız. Çünkü biz rahat giyimdeyiz. Abiye satanlar, tamamen beyaz yakalıları hedefleyen markalar daha çok zorlandı. Rahat giyim konusu 10 yılın konusu. Taytımı, sneakerımı giyer, dolaşırım. Biz güncel trendleri yakın takip ediyoruz. Blue jean teknolojisinde yenilikler oldu. Doğal parçam olsun jean, yumuşaklık, tenimizi sarsın gibi özellikler eklendi. Denimin içinde esneklik çok tercih ediliyor artık. Dünya rahatlığa ve sadeliğe gidiyor.

Jean yumuşak olur mu?

Artık daha yumuşak jeanler tercih ediliyor. Ürünün kalitesi de yumuşaklığı getiriyor. Kaliteli üretim olmazsa yumuşaklık da olmaz. Sadece kumaş değil. Müşteri renk paletinde de yumuşaklık, açık ferah tonları arıyor. Özellikle Amerika’da Mavi Super Soft en çok tercih edilen koleksiyon oldu.

Bu dönemde en çok neler tercih edildi?

Sweatshirt satışları üçüncü çeyrekte yüzde 20’ye yakın büyüdü, Sweatpant’ler (eşofmanlar) yüzde 81, Basic tişörtte de büyük artış oldu. Yüzde 100 pamuklu ürünler tercih edildi. Pandemide erkekler önce kravatı çıkardı, online toplantılarda sonra da gömlek çıktı. Polo tişört tercih ediliyor. Polo tişört satışlarının e-ticaret büyümesi yüzde 350. Yaklaşık 1 milyon adet polo tişört satışı yaptık. Yaz aylarında şort satışlarımız katlandı. Biraz kendini iyi hissetmek isteyen, eşofmanlardan sıkılanlar da rahat denim kumaşlarına, yeni seri jeanlarimize tercih etti.

 

Son Güncelleme: 21.12.2020 11:54:55
ETİKETLERmavi  mavi jeans  cüneyt yavuz