UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN KOCA: "DÜNYANIN EN İYİ HEKİMLERİ TÜRK HEKİMLERİDİR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devam eden Covid-19 sürecine ilişkin, "Sağlık alt yapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu ortadadır" değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN KOCA: "DÜNYANIN EN İYİ HEKİMLERİ TÜRK HEKİMLERİDİR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devam eden Covid-19 sürecine ilişkin, "Sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı. Sağlık alt yapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu ortadadır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, "Biz hasta sayısını vaka sayısından bağımsız olarak açıklıyoruz. Oysaki birçok ülke açıklamıyor. Dolayısıyla hangi ülkenin hastası daha çok bilmiyoruz" dedi.

Koca, "Kimsenin toplumun umutlarını tüketecek ve karamsarlığa itecek yorumlar yapmaya hakkı yoktur. Sistemimizde bir kişinin testi bir kere pozitif çıkmış ve tedavi sırasında vefat etmişse, bu kişi testi daha sonra negatif çıksa da Covid-19'dan ölmüş kabul edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Salgının ilk gününden beri vatandaşlarımızın mücadelemize gösterdiği teveccüh ve sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, "Hastanın ölüm belgesinden hareketle ithamda bulunmak haksızlıktır. Bu milletin zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yoktur." değerlendirmesini paylaştı.


"DÜNYANIN EN İYİ HEKİMLERİ TÜRK HEKİMLERİDİR"

 

Koca, "Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir. Hastasını ailesinin bir ferdi bilen, can kurtarmak için canını ortaya koyan Türk hekimlerinden, hemşirelerinden, hasta bakıcılarından başkaları değildir" dedi.

 

Son Güncelleme: 20.12.2020 21:57:14
ETİKETLERfahrettin koca