UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN KORKUTAN UYARI

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, Birleşik Krallık’ta bildirilen yeni tür coronavirüs konusunda uyarıda bulundu. Özlü, “Umarım kötü senaryo gerçekleşmez” dedi

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN KORKUTAN UYARI

 Birleşik Krallık’ta daha hızlı yayılan yeni tip coronavirüsün (Covid-19) bir türünün ortaya çıkmasının ardından ülkede yeni önlemler alındı.

 Birçok ülke de yeni adımlar attı ve Birleşik Krallık ile olan uçuşlar durduruldu.

Virüsün 4 Avrupa ülkesinde daha görüldüğü bildirilirken Dünya Sağlık Örgütü sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.

Türkiye Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Özlü, bildirilen B.1.1.7 virüsünün 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabileceği uyarısı yaptı. Özlü, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor. “Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 20.12.2020 20:07:30
ETİKETLERTevfik Özlü