UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O ÜLKELER İNGİLTERE'DEN GELEN YOLCULARA UÇUŞ YASAĞI GETİRDİ

İngiltere'de coronavirüsün daha bulaşıcı bir türünün keşfedilmesinin ardından Belçika ve Hollanda, ülkeye havayolu ve demiryolu taşımacılığını en az 24 saat askıya aldı. Dün de Hollanda, İngiltere'ye uçuşları durdurmuştu.

O ÜLKELER İNGİLTERE'DEN GELEN YOLCULARA UÇUŞ YASAĞI GETİRDİ

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İngiltere'de coronavirüsün daha bulaşıcı yeni bir türünün ortaya çıktığının açıklanmasının ardından bu ülkeyle hava ve demir yolu ulaşımını en az 24 saat durduracaklarını bildirdi.

De Croo, televizyon programında yaptığı açıklamasında, İngiltere'den uçak veya trenle Belçika'ya gelecek kişilere sınırların gece yarısından itibaren geçici olarak kapatılacağını söyledi.

İngiltere'nin güneyinde görülen ve daha çabuk bulaştığı belirtilen yeni bir virüs hakkında bilimsel istişarelerde bulunmak amacıyla bu kararı aldıklarını ifade eden De Croo, 24 saatlik sürenin uzatılabileceğini kaydetti.

De Croo, "Mutasyonla veya yeni virüs türünün Avrupa ana karasına ulaşıp ulaşmadığıyla ilgili cevapsız birçok soru var." dedi.

HOLLANDA DA UÇUŞLARI DURDURMUŞTU

Hollanda hükümeti de dün gece İngiltere ile uçuşları 1 Ocak'a kadar yasakladığını duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19'un daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonuyla ilgili İngiliz yetkililerle "yakın temasta" olduklarını açıklamıştı.

 

Son Güncelleme: 20.12.2020 16:30:38
ETİKETLERuçuş yasagı