UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'ÇARESİZCE ÖLMELERİNİ BEKLİYORUZ'

Trabzon’un Tonya ilçesinde yedikleri ottan zehirlendiği sanılan 1 ineği telef olan, tedaviye yanıt vermemesi üzerine 3 ineğinin de durumu ağırlaşan Emine Başkan (51), gözyaşı dökerek hayvanlarının sağlığına kavuşmasını bekliyor.

'ÇARESİZCE ÖLMELERİNİ  BEKLİYORUZ'

İlçeye bağlı Kalemli Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Emine Başkan, yaklaşık 2 hafta önce özel bir işletmeden satın aldığı samanları, ahırdaki 4 büyükbaş hayvanlarına yedirdi. Zamanla sütten kesilen hayvanların ayağa kalkamayıp sürekli yatması üzerine Başkan, veteriner hekimden yardım istedi. Veteriner hekimce yapılan kontrolde gıda zehirlenmesi tespit edilen büyükbaşlara ilaç ve aşı tedavisi uygulandı.

 Ayağa kalkamayan ve sürekli yatan büyükbaşlardan 1’i telef oldu. Telef olan hayvan, aile fertlerince arazilerinde açılan kuyuya gömüldü. Diğer hayvanların durumumun giderek kötüleşmesi üzerine Başkan, farklı veterinerlere de başvurarak yardım istedi. Diğer veteriner hekimlerce, zehirlenen hayvanlarının da telef olabileceği, uygulanan tedavilerin olumlu yanıt vermediği yanıtı üzerine Başkan, büyük üzüntü yaşadı. Ahırda ölüme terk edilen 3 büyükbaş hayvanının başından bir an olsun ayrılmayan Başkan, gözyaşı dökerek, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

 

 

Son Güncelleme: 17.12.2020 11:24:21
ETİKETLERtrabzon  tonya  emine başkan