UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DEPREM YARATAN GÖRÜNTÜNÜN ARDINDAN...

Dünyaya diz çöktüren koronavirüs, hız kesmeden yayılmaya ve ülkelerin kabusu olmaya devam ediyor.

DEPREM YARATAN  GÖRÜNTÜNÜN ARDINDAN...

Yüzyılın salgını koronavirüs, dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Wuhan'da geçen yıl 17 Kasım'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan virüsle ilgili şoke edici haberler geliyor.

Koronavirüs salgını önlenemez şekilye yayılmayı sürdürüyor. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyayaya yayılan virüs nedeniyle enfekte olan kişi sayısı 74 milyonu geçti.

Dünyanın dört bir yanında 74 milyon 147 bin kişiye bulaşan virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 648 bini aştı.

Vaka sayısı ABD'de 17 milyon 188 bini aşarken, 24 saatte 3 bin 134 kişi yaşamını yitirdi ve ülkede rekor sayıda ölüm gerçekleşti. 212 binden fazla yeni vaka görüldü.

1 milyon 653 binden fazla vakası bulunan California eyaleti de zor günler geçiriyor. California Valisi Gavin Newsom, Salı günü yaptığı açıklamada salgının 'en yoğun ve acil' evresiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Eyalet şimdiye kadarki 'en yoğun' koronavirüs yayılımını yaşarken, yetkililer 5 bin ceset torbası sipariş verdiklerini duyurdu.

“Henüz bitiş çizgisinde değiliz” diyen Vali Newsom, yeni satın alınmış 5 bin ceset torbasının San Diego, Los Angeles ve Inyo bölgelerine dağıtıldığını ve bölgelerde ve hastanelerde hazır bekleyen 60 soğutmalı depolama ünitesinin olduğunu ifade etti.

Vali ayrıca, eyalette, adli tıp görevlilerinin ve morgların müdahalesini koordine etmek için ‘karşılıklı yardım ve toplu ölüm programının’ da harekete geçirildiğini bildirdi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Vali Newsom, önümüzdeki haftalarda binlerce kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu.

VALİ'NİN FOTOĞRAFI DEPREM YARATTI

California'dan gelen bu görüntü önce ABD'yi sonra da dünyayı şaşkına çevirmişti. California Valisi'nin görüntüleri, FOX televiyonlarında yayınlanmıştı.

Vali Gavin Newsom'ın 6 Kasım'da California'daki lüks bir restoranda çekilen görüntülerinde, en az 10 kişiyle birlikte doğum günü yemeğine katıldığı görüldü.

Vali'nin Michelin yıldızlı yarı kapalı bir restoranda, California sakinlerine "Şükran Günü yemekleri düzenlememelerini" tavsiye etmesinden birkaç gün önce 11 arkadaşıyla birlikte yemek yediği fotoğraflar ortaya çıkmıştı.

Newsom ve eşi, 6 Kasım Cuma akşamı, Napa Vadisi'nde ünlü bir restoran olan The French Laundry'deki doğum günü partisine katılmış, ortaya çıkan fotoğraflarda maskesiz bir şekilde yuvarlak bir masada oturdukları görülmüştü.

11 kişiden oluşan grubun, Newsom'ın siyasi danışmanlarından Jason Kinney'nin 50'nci doğum günü partisi için bir araya geldiği ortaya çıkarken, restorandan tanıklar bir aşamada kapıların kapatıldığını ve böylece grubun tamamen içeride olduğunu söylemişti.

Son Güncelleme: 17.12.2020 08:54:30
ETİKETLERcorona  coronavirüs