UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLTERE UYARDI! CORONA AŞISINI KİMLER YAPTIRMAMALI?

İngiltere'de Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği coronavirüs aşısı BNT162b2'nin kullanım kılavuzu açıklandı. Prospektüste, "Kısırlığa etkisi yok ama iki ay içinde çocuk isteyenler aşı olmamalı" uyarısı yer aldı.

İNGİLTERE UYARDI! CORONA AŞISINI KİMLER YAPTIRMAMALI?

Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin BioNTech isimli firması ile ABD'li Pfizer tarafından geliştirilen coronavirüs aşısı BNT162b2'nin kullanım kılavuzu açıklandı.

 CNN TÜRK'teki habere göre; İngiltere, aşının uyarıcı bilgiler ve yan etkileri ile ilgili bilgilendirmesini ilgili hastaneler ve sağlık birimlerine gönderdi. İlk kez bu denli geniş çapta uygulanacak olan mRNA aşısıyla ilgili bu uyarılar, Alman virolog Friedenmann Weber tarafından Focus Dergisi'ne değerlendirildi.

 İngiltere, aşının uyarıcı bilgiler ve yan etkileri ile ilgili bilgilendirmesini ilgili hastaneler ve sağlık birimlerine gönderdi. İlk kez bu denli geniş çapta uygulanacak olan mRNA aşısıyla ilgili bu uyarılar, Alman virolog Friedenmann Weber tarafından Focus Dergisi'ne değerlendirildi.

 Weber, "Aşı 16 yaş ve üstündekiler için uygundur. Üç hafta içinde iki doz halinde verilir. Üretici Pfizer/BioNTech'e göre ikinci dozdan ancak yedi gün sonra koruma sağlayabilir" ifadelerine yer verdi.

 Weber'in değerlendirmesine göre aşı yaptırmaması gereken kişiler ise şu şekilde:

 

Şiddetli alerjisi olanlar

Hamileler

Emzirenler

Önümüzdeki iki ay içinde çocuk sahibi olmak isteyenler

Son Güncelleme: 16.12.2020 18:44:55
ETİKETLERCORONAASİSİ