UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MASKESİZ VATANDAŞTAN "PES" DEDİRTEN SÖZLER!

Adana’da Coronavirüs’e yönelik alınan tedbirler kapsamında polisin yaptığı denetimlerde Vakkas K., maskesiz yakalanınca telefonu çaldığı gerekçesiyle maskesini çıkardığını söyledi.

MASKESİZ VATANDAŞTAN "PES" DEDİRTEN SÖZLER!

Coronavirüs vaka sayısında artış yaşanan kentler arasında yer alan Adana’da polis, maske ve mesafe denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler kapsamında Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında uygulama yaptı. Gün boyunca 155 polisle yapılan kontrollerde sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 141, maske kuralına uymayan 127, sigara içme yasağına uymayan 6 kişiye para cezası uygulandı.

Melekgirmez Sokak’ta denetim yapan polis ekipleri, maske takmadığı tespit edilen Vakkas K.’yi durdurdu. Karşısında polisi gören Vakkas K.,

Maske takmadığı için durdurulan V.K, kimliğini isteyen polis memuruna "Sokağın başındayken maskem takılıydı. Telefon gelince maskemi çıkarttım” dedi. Kimliğini isteyen polise, “Üzerimde kimliğim yok. Cezayı kabul etmiyorum” diyen Vakkas K., polis merkezine götürüleceğini anlayınca kimliğini çıkarmak zorunda kaldı.

Kimlik tespiti için polis merkezine götürülmek istenen V.K'ye, daha  sonra ekiplere nüfus cüzdanını vermesiyle 900 lira ceza uygulandı.

Maskesiz dolaşan Şaban T. ise polisi görünce, sokaktaki bir iş yerine girdi. Polisin takibinden kaçamayan Şaban T.’ye maske kuralına uymadığı için ceza yazıldı.

Öte yandan uygulamalar sırasında araç içinde maske takmadıkları için durdurulan sürücü ve yolculara da idari para cezası uygulandı. Denetimler sırasında polisin uygulamasına destek verdiğini söyleyen Cemil Batur ise “Devlet karar verdiyse, doğrudur. Ben de maskemi hiç çıkarmıyorum. Hatta bazen kendimi o kadar kaptırıyorum ki yatakta bile maskeyle uyuyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.12.2020 10:54:50
ETİKETLERcoronavirüs  maske  polis