UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'DEN SKANDAL YAPTIRIM KARARI

Son dakika haberine göre; ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı

ABD'DEN SKANDAL YAPTIRIM KARARI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alması nedeni ile Savunma Sanayi Başkanlığına ve Savunma Sanayi Başkanı Ali Demir’e yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Dışişleri'nden ABD'nin yaptırım kararına tepki: Türkiye, ilişkilerimizi olumsuz yönde etkilemesi kaçınılmaz olan bu karara karşı gerekli adımları atacak, uygun gördüğü şekilde ve zamanlamayla mukabelede bulunacaktır.


"BU MİLLİ MESELEDİR"


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(ABD'nin yaptırım kararı) Bu milli meseledir. Hepimiz onurlu, dik duruşu göstereceğiz."

 İSMAİL DEMİR'DEN İLK AÇIKLAMA


Demir, "Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın liderliğinde Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlılıyız. Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan herhangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir." ifadelerini kullandı.

 LAVROV: YAPTIRIMLAR GAYRİMEŞRU

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin kararının ardından Rus ajansı Interfax'a "yaptırımların gayrimeşru olduğu" ve "ABD'nin uluslararası hukuka yönelik kendini beğenmişliğini" gösterdiği yorumunda bulundu.

Son Güncelleme: 14.12.2020 23:04:31
ETİKETLERABD yaptırım