UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HASAN ALİ TOPTAŞ'A VERİLECEK EDEBİYAT ÖDÜLÜ GERİ ÇEKİLDİ!

Geçtiğimiz eylül ayında Hasan Ali Toptaş'a verileceği açıklanan 14. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, yazar hakkında çıkan taciz iddiaları nedeniyle geri çekildi.

HASAN ALİ TOPTAŞ'A  VERİLECEK  EDEBİYAT ÖDÜLÜ GERİ ÇEKİLDİ!

Bu yıl 14’ncüsü verilecek olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü için Celâl Soycan, Turhan Günay, Metin Cengiz, Yavuz Özdem ve Cemal Sakallı’dan oluşan değerlendirme kurulu, geçtiğimiz Eylül ayında Türk edebiyatı ile Türk diline katkıları nedeniyle yazar Hasan Ali Toptaş’ı ödüle layık buldu. Toptaş’a verilmesi planlanan ödül, yazarın hakkında çıkan taciz iddiaları nedeniyle geri çekildi. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün sponsorluğunu üstlenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Ülkemizde ve Mersin’de edebiyata ilgiyi geliştirmek, ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekerek Türk edebiyatının gelişmesine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak için bu ödül verilir. Bağımsız bir şekilde değerlendirme yapan Ödül Değerlendirme Kurulunca, 2020 yılı için ödülün Hasan Ali Toptaş’a verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak, Toptaş hakkında çıkan taciz haberleri, tüm duyanları olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu nedenle 2020 yılı için Hasan Ali Toptaş’a verilmesi önerilen ‘ödül verme’ kararını geri aldığımızı kamuoyuna duyururuz"

 

Son Güncelleme: 10.12.2020 15:51:45
ETİKETLERhasan ali toptaş