UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: AVRUPA DEMOKRASİSİ, TÜRKİYE'YE BORÇLUDUR

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Avrupa demokrasisi, Türkiye'ye borçludur. Buna karşın Türkiye'ye yaptırım dili kullanmak tamamen akıl tutulmasıdır." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: AVRUPA DEMOKRASİSİ, TÜRKİYE'YE BORÇLUDUR

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Parti genel merkezindeki basına kapalı ortak toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

 Covid salgınıyla ilgili olarak son derece kritik bir dönemdeyiz. Maalesef vaka sayılarında ciddi bir yükseliş var. Maske mesafe temizlik konusunda zaman zaman zaaflar ortaya çıkıyor. En büyük yük sağlık çalışanlarımızda. Sağlık çalışanlarına bir kez daha saygılarımızı sunuyoruz, sevgilerimizi gönderiyoruz. Dünyaya örnek olacak bir mücadele veriyorlar. Sağlık çalışanlarımız insan sevgisi ve vatanseverliğin tanımı yeniden yazıyorlar.

 

DİYARBAKIR ANNELERİ


Diyarbakır anneleri ile ilgili gündemi takip ediyoruz. Tüm annelere bir kere daha sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.21 annemiz evladına kavuştu.

 

Sayın Cumhurbaşkanımıza toplantılarımızda bir ilçenin problemi kendisine sunulduğunda, bir ilçenin problemiyle ilgilenir. Yüzde 30 gönderdiğimiz yardımı coronavirüs döneminde yüzde 40 olarak gönderdik. Kirası ödenmemiş il ya da ilçe binası ile bir durum söz konusu değildir. Hiçbir arkadaşımızın maaşının ödenmemesi gibi bir durum söz konusu değildir.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BAKÜ ZİYARETİ


Siyasi süreci yakın bir şekilde takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız çarşamba günü Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirecekler. Bu tarihi bir gün. 9-10 Aralık'ta Bakü ziyareti Azerbaycanlı kardeşlerimizle zafer sonrası buluşmamız açısından önemli. İmzalanan mutabakat imzalandı ve Ermenistan'ın çekilme süreci başladı. İşgal edilen topraklar asıl sahiplerine Azerbaycanlı kardeşlerimize döndü.

 

FRANSA'NIN KARABAĞ KARARI

Türkiye Rusya arasında ortak merkez oluşturulacak. Hazırlıklar tamamlandı. Fransa parlamentosu yukarı Karabağ'ı tanıyan bir karar alıyor. Fransa'daki siyasi zihniyeti göstermesi bakımından manidardır. Bu devleti tanımak, oradaki gayri meşru yapılara onay vermektedir. Minsk grubundaki tarafsızlığını da kaybetmişlerdir. Son dönemde anormal davranışları var.

 

Fransa ve benzeri ülkelerin attığı adımlar oradaki insanların hayrına değildir. Fransa gibi ülkeler bir rehin politikası izliyor.

Azerbaycan Türkleri zafere ulaşmıştır. Fransa'nın aldığı karar sembolik bile olsa, provokatiftir. Bu takıntılı bir siyasettir. Bu radikal yaklaşımdan Fransa'nın vazgeçmesi ve Türkiye ile makul bir dil ile iletişim kurması gerekmektedir. Yaptıkları Fransa gibi bir ülkeye hiç yakışmıyor.

Orada bir balıkçı teknesinin gezmesi ile Fransa gemisinin gezmesinin bir farkı yok. Ama ilişkilere zarar veriyor. Fransa'nın bu yanlış dış siyasetini rayına sokmasının gerekliliğinin altını çizmek isterim. Türkiye karşıtlığı doğru bir politika değil.


"AVRUPA DEMOKRASİSİ, TÜRKİYE'YE BORÇLUDUR"

Çelik, "Avrupa demokrasisi, Türkiye'ye borçludur. Buna karşın Türkiye'ye yaptırım dili kullanmak tamamen akıl tutulmasıdır." diye konuştu.

 

Ömer Çelik, "(Yunanistan'a) Bu coğrafyada beraber yaşayacağız. Uzak kimselerden medet umarak Türkiye'ye dayatmada bulunmanız hiçbir şekilde sonuç almaz." ifadelerini kullandı.

 

 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERGİNLİK


Yunanistan sürekli masa kurmaktan diplomasiyi çalıştırmaktan bahsediyor. Ancak son derece provokatif açıklamalar yapıyorlar. Türkiye ile olan ikili sorunumuzu AB'nin sorunu haline getirdik diyorlar. AB'yi yanlış siyasetlere sürüklüyorlar.Bu yanlış saldırganlık, yanlış bir siyaset. NATO Genel Sekreterinin ayrışma politikası var. Yunanistan hiçbir toplantıya katılmadı. Masaya oturmaktan kaçan Yunanistan tarafıdır. Komşuyuz, bu dayatmalar sonuç almaz. Başkalarından medet ummak yerine iş birliği ile diyalog bu meselenin çözümünün temelidir.

 

AB ZİRVESİNDE TÜRKİYE GÜNDEMİ


Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği olmaz. Türkiye bu kadar mülteciyi misafir ederek Avrupa demokrasilerini kurtarmıştır. Elbette Türkiye bunu Avrupa demokrasilerini korumak için değil, bu mültecilerin hayatlarını kurtarmak için yapıyor.

Genişleme politikası siyasi değerler konusunda daha çok müzakere alanı ile daha genişleyen bir Avrupa Birliği olması gerekiyor. Köprüler kuran bir Avrupa Birliği yerine duvarlar ören bir Avrupa Birliği olduğunu görüyoruz. AB'nin yapması gereken ilk iş Türkiye'ye karşı bu yaptırım dilinden vazgeçmesidir. Yapmaması gereken tek şey vardır, o da yaptırım dili kullanmamasıdır. Avrupa Birliği açısından ilk 5 mesele olarak hangi meseleleri sayarsanız, Türkiye olmadan Avrupa Birliği'nin bunu yönetmesi mümkün değil.

 

TÜRK GEMİSİNE HUKUKSUZ ARAMA


Kılıçdaroğlu'nun sözlerini inanılmaz yadırgıyorum. Karşı tarafın tezlerini iç siyasette CHP'nin tezi haline gelmesini ibretle izliyoruz. Karşı tarafa 'bunu yapamazsınız' diye bildirilmiştir. Diyor ki; sayın Cumhurbaşkanı'na saatlerce ulaşılamadı. Aradığınızda bir dakika içerisinde ulaşırsınız. Görüş ve talimatını almak bu derece kolaydır. Ben bunun Türk siyasi tarihinde bir benzeri olduğunu sanmıyorum. Karşı tarafın hikayesini gerçek bir hikaye gibi anlatmak Kılıçdaroğlu'nun ısrarla yaptığı şeydir. Bir tek Yunanlılar muhalefet liderinin doğru olduğunu söylüyor.

Son Güncelleme: 8.12.2020 19:01:57
ETİKETLERÖmer Çelik'