UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI...

Ermenistan'da başbakan Paşinyan'ın istifasını isteyen kalabalığa seslenen papaz, "Bugün Türkler Dadivank'ın duvarları altında yürüyor" dedi. Savaşta hezimete uğrayan Ermenistan ordusu sınırda Rus silahlarıyla poz verdi, kadın askerlerin görüntülerini de Ruslar yaydı. Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün gerçekleşen resmi ziyaret ise skandala sahne oldu.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI...

Dağlık Karabağ savaşında tarihi bir yenilgi alan, işgal altında tuttuğu toprakları Azerbaycan'a iade eden Ermenistan'da siyasi çalkantı yeni bir boyut kazandı. Savaşta yer alan kadın askerlerin yer aldığı video ise Rus medyası tarafından gündemde tutulurken, bugün Moskova'da kritik bir buluşma gerçekleşti.

10 Kasım'da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşmayla silahlar sustu, işgalciler 1 Aralık itibariyle Kelbecer, Ağdam ve Laçın'ı terk etti. BM kararlarına göre Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ yaklaşık 30 yıl boyunca Ermenistan tarafından işgal altında tutuldu.

Çatışma hatları ve Laçın koridorundaki 23 ayrı noktaya 1960 Rus barış gücü askeri konuşlandırıldı, Rusya halihazırdaki son tabloyu gösteren yeni bir harita yayımladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, şimdiye kadar savaştan kaçan 33 bini aşkın Ermeni Rus barış güçlerinin koordinasyonunda Dağlık Karabağ'a geri döndü.

TÜRKİYE'YE SKANDAL SUÇLAMALAR

Erivan'daki siyasi depremin ardından Dışişleri Bakanlığı'na atanan Ara Ayvazyan, ilk ziyaretini Rusya'ya yaptı ve bugün Moskova'da mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Moskova için en acil konunun halihazırda esirlerin takası olduğunu söyledi. Lavrov, ayrıca Dağlık Karabağ savaşında hayatını kaybeden askerlerin cesetlerinin iadesi için Rus barış güçlerinin devreye gireceğini açıkladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ayvazyan ise basın toplantısında doğrudan Türkiye'yi hedef alıp çizgiyi aşan cümleler kurdu. Ayvazyan, Lavrov'un yanında Azerbaycan'ın Türkiye'nin açık desteğiyle 27 Eylül'de savaşı başlattığını savundu.

Savaşta binlerce askerini kaybeden Ermenistan, hezimetin üstünü örtmek için yeni bir videoyu dolaşıma soktu. Video kaydında yer alan kadın askerler 'kahraman' olarak sunuldu.

Savaş sırasında Rus yapımı Kornet anti-tank füzesini kullandıklarını belirten kadın askerler, 36 gün boyunca muharebe alanında olduklarını ileri sürüyor.

Tarihi hezimetin neden alındığına dair herhangi bir bilgi vermeyen kadın askerlerin videosu özellikle Rus sosyal medya hesapları tarafından yayılıyor.

Kadın askerlerden biri, yenilginin geldiğini gördükten sonra Ermenistan tarafından alınmak zorunda kalınan savaşın bitirilmesi kararının doğru olduğunu söylüyor.

Aynı kadın asker kararın daha önce alınmasının birçok hayatı kurtarabileceğini savunurken, yanındaki "İnanılmaz zordu, çok zordu. Başlangıçta savaşın bu şekilde biteceğini hayal etmemiştik" diyor:

"Başlangıçta Azerbaycan ordusunun askeri tatbikatlar yürüttüğünü farzettik, daha sonra büyük bir korku vardı, aşırı bir korku."

Ermenistan ordusuna bağlı hesaplar, Dağlık Karabağ'da zirvesi karla kaplı yeni sınır hattında poz veren askerlerin fotoğraflarını paylaştı. Analistler, askerlerin ellerinde Rus yapımı Kord makineli tüfek ve PKM olduğunu belirtiyor.

ERİVAN'DA DEV GÖSTERİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım anlaşmasından bu yana istifa çağrılarına direnirken, hafta sonu büyük bir gösteri daha düzenlendi.

Son Güncelleme: 8.12.2020 08:21:20
ETİKETLERermenistan  türkiye